03 / 05 / 2024

Öğrencilere müjde! Sekiz ay boyunca geri ödemesiz 5 bin 200 lira burs imkanı

Öğrencilere müjde! Sekiz ay boyunca geri ödemesiz 5 bin 200 lira burs imkanı

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden öğrencilere müjde! Sekiz ay boyunca 5 bin 200 lira burs alabilirsiniz. İşte detaylar…



SEKİZ AY BOYUNCA ÖDENİYOR

8 ay devamınca (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) ödemeler düzenli olarak yapılmakta. Öğrencilere verilmek ile beraber belirlenen ücret 2021 – 2022 eğitim öğretim zaman dilimi için 650 lira olmuştu.

Yani öğrencilere toplamda 5. 200 lira ödeme yapıldı. Fakat bu sene enflasyonun yüksek çıkması ve KYK bursunun da yükseleceği düşünüldüğünde VGM bursunda da artış yapılması olası. Bu şekilde öğrenciler en az 5. 200 lira geri ödemesiz burs alacak.

Burs almaya hak kazanmış öğrencilere bursları, okumakta oldukları eğitim kurumunun bulunmuş olduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenmekte.

Öğrencinin öğrencilik halinin bitmesi öğrencinin  bir önceki eğitim senesindeki genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 2.00’nin altında bulunması, öğrencinin herhangi bir suçtan dolayı cezası tecil edilenler hariç haklarında altı ay ve daha fazla hapis, ağır hapis cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyetinin olması, öğrencinin ceza aldığı tarih itibarıyla öğrenim görmekte olduğu yükseköğretim kurumundan da en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası almış olması, öğrencinin zaman dilimi içerisinde başarı belgesini (transkript) ilgili Bölge Müdürlüğü’ne teslim etmemesi, öğrencinin herhangi bir mazeretten sebepli kaydını dondurmuş olması gibi durumlarda ise burs ödemesi kesiliyor.

Vakıf üniversitelerinde de yüzde 100 burslu programlarında yer alan öğrencilerin bursunu kaybetmesi halinde VGM bursları da kesilmiş oluyor.

Öğrencilere müjde! Sekiz ay boyunca geri ödemesiz 5 bin 200 lira burs imkanı

İkinci el araçta 6 bin kilometre oyunu! Araba alacaklar gözünüz kulağınız açık olsun

Gram altın o tarihte 1.500 TL! Büyük tufan geliyor! Herkes önlemini alsın

Kredi çekeceklere müjde! Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’ndan düşük faizli kredi fırsatı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön