06 / 05 / 2024

Öğrencilere yurt darbesi! Ne kadar zam gelecek?

Öğrencilere yurt darbesi! Ne kadar zam gelecek?

Şehir dışında okuyan öğrenciler için zorunluluk olan yurtlara 2023-3024 eğitim döneminde ne kadar zam geleceği şimdiden merak ediliyor. Zam miktarının yüzde 50-55 bandında gerçekleşmesi bekleniyor.



 

Yurtlarfiyatlar.com Kurucusu Tuğrul Arslan yaptığı açıklamada, özel yurtlara 2023-2024 döneminde yüzde 50-55 civarı zam beklendiğini belirterek, erken kayıt döneminin ise Mart ve Nisan aylarından itibaren başlayacağını açıkladı.

Özel okul ücretlerinde azami artış oranının yüzde 65 olarak belirlendiği açıklamasının ardından, özel yurtlarda ücret zammının ne kadar olacağı merak ediliyor. Bloomberg HT’de yer alan habere göre, Yurtlarfiyatlar.com Kurucusu Tuğrul Arslan, özel yurtlara da özel okullara yapılan zammın bir miktar altında, asgari ücret artışıyla orantılı bir zam yapılmasının beklendiğini kaydetti.

 Öğrencilere yurt darbesi! Ne kadar zam gelecek?

ERKEN KAYIT DÖNEMİNDE AÇIKLANIYOR

Yeni yıl için fiyatların erken kayıt döneminde duyurulduğunu belirten Arslan, “ Ancak artışın çalışan maliyetleri oranında,  yani asgari ücret artışı kadar olacağını tahmin etmekteyiz. Bu fiyatların üzerinde bir rakam olacağını beklemiyorum” diye konuştu.

Tuğrul Arslan, 2022’de 2 ya da 4 kişilik odaların yaklaşık fiyatları 7-8 bin TL bandında olduğunu, çalışan ve yemek maliyetini de hesaba katılırsa buna uyumlu bir rakam beklendiğini anlattı.

 


Geri Dön