27 / 05 / 2024

Öğrencilere yurt darbesi! Ne kadar zam gelecek?

Öğrencilere yurt darbesi! Ne kadar zam gelecek?

Şehir dışında okuyan öğrenciler için zorunluluk olan yurtlara 2023-3024 eğitim döneminde ne kadar zam geleceği şimdiden merak ediliyor. Zam miktarının yüzde 50-55 bandında gerçekleşmesi bekleniyor.



GEÇEN YIL YÜZDE 100 ARTMIŞTI

Öte yandan, 2022 yılının özel yurtlardaki zam oranları yüzde 100’lere kadar çıkmıştı. Bazı bölgelerde öğrenciler,  cep yakan fiyatlar nedeniyle kalacak yurt bulmakta güçlük çekerken, “İstanbul’da bir öğrencinin yıllık yurt masrafı 140 bin TL’ye kadar çıkmıştı.

Yurt fiyatları öğrencileri ve aileleri kara kara düşündürürken, yurt işletmecileri ise yükselen enflasyon, enerji ve personel maliyetlerini yüksekliğinden dem vurarak, bu ücretlerin yeterli olmadığını ve hatta enflasyondan korunmak adına bazı kalemlerde de kısıtlamaya gidebileceklerini belirtiyor.

Öğrencilere yurt darbesi! Ne kadar zam gelecek?

Kredi Yurtlar Kurumu'nun sağladığı yurt imkanının sınırlı sayıda olması nedeniyle devlet yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler özel yurtları tercih etmek durumunda kalıyor.

Geçtiğimiz yıl ise yurt fiyatları velileri korkutacak seviyede artış gösterdi. Temmuz ayında belirlenen rakamlara göre, Kadıköy'de özel yurtların yıllık ücretleri 28 bin TL’den başlayıp 79 bin TL’ye kadar ulaşmıştı. 

Emekli ve memur zammı Meclis’ten geçti! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

BES’lilerin sayısı 14 milyona ulaştı!

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

EYT’de kimlere yüksek maaş bağlanacak? Bunu yapanlar yaşadı!


Geri Dön