13 / 05 / 2024

Öğrencilerin okula başlama maliyeti dört kat arttı! Veliler kara kara düşünüyor! 12 bin 500 TL'yi gözden çıkaracaklar!

Öğrencilerin okula başlama maliyeti dört kat arttı! Veliler kara kara düşünüyor! 12 bin 500 TL'yi gözden çıkaracaklar!

12 Eylül'den itibaren yeni  öğretim yılı başlayacak. Öğrenciler ve veliler yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor. Eğitim-İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, bir ilkokul öğrencisinin eğitim masrafı 12 bin 500 TL'ye ulaştığını belirtti. Peki bir öğrencinin okula başlaması ne kadara mal olur?



İLKOKULA BAŞLAYACAK BİR ÖĞRENCİNİN MASRAFLARI 12 BİN TL OLDU

Yeliz Toy'un aktardıklarına göre; Geçen yıl anaokuluna başlama maliyeti 1.902 TL iken bu yıl 7.626 TL'ye çıktı. İlkokulda geçen yıl okula giriş ücreti 3 bin 130 TL iken bu yıl 12 bin 500 TL'ye yükseldi.

 Öğrencilerin okula başlama maliyeti dört kat arttı! Veliler kara kara düşünüyor! 12 bin 500 TL yi gözden çıkaracaklar!

Eğitim-İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, şu sözler ile eğitim masraflarını açıkladı:

"Kırtasiyelere gittik ve öğrencilerin eğitim için gereksinim duyduğu temel araç gereçlerin fiyatlarını çıkardık. Defter, kalem, pastel boya, sulu boya, A4 kağıdı gibi temel eğitim kalemleri bunlar. TÜİK'te enflasyon yüzde 80, fakat kırtasiyelerde yüzde 350-400'e dayanıyor. Bir kurşun kalemin fiyatı 3 kat arttı. Boya kalemlerinin fiyatı 4 kat arttı. Defterlerin fiyatı en az 3 kat arttı. Zam şampiyonu da en çok ihtiyaç duyduğumuz A4 kağıdı oldu ve yüzde 500 zamlandı. Bunlar sadece okula başlamadan önce kırtasiyeden alacakları temel araç gereçler. Okul forması fiyatı 3 kat arttı, ayakkabı aynı şekilde 3-4 arttı. Öğrencilerin servis ücretleri de var. Geçen yıl akaryakıt zamlarından dolayı bir ara zam yapılmıştı, yüzde 40 civarında. Bu yıl yeniden belirlenecek. Rehber bulundurma ücreti var ayrıca."


Geri Dön