28 / 04 / 2024

Öğrencilerin okula başlama maliyeti dört kat arttı! Veliler kara kara düşünüyor! 12 bin 500 TL'yi gözden çıkaracaklar!

Öğrencilerin okula başlama maliyeti dört kat arttı! Veliler kara kara düşünüyor! 12 bin 500 TL'yi gözden çıkaracaklar!

12 Eylül'den itibaren yeni  öğretim yılı başlayacak. Öğrenciler ve veliler yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor. Eğitim-İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, bir ilkokul öğrencisinin eğitim masrafı 12 bin 500 TL'ye ulaştığını belirtti. Peki bir öğrencinin okula başlaması ne kadara mal olur?



2022-2023 eğitim öğretim yılına sayılı günler kaldı. Okula hazırlanan öğrenci ve veliler, kırtasiye, ek kitap, okul forması, ulaşım gibi eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Ancak, ebeveynler artan oranlar ve artan maliyetlerle mücadele ediyor.

Eğitim-İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, öğrenci ve velilerin okula hazırlanırken yaşadıkları maddi sıkıntıları anlattı. Sabit gelire yönelik iyileştirmelerin enflasyon oranlarının altında kaldığına işaret eden Toy, ekonomik kriz ve yoksullukla boğuşan velilerin dağıldığını söyledi.

Öğrencilerin okula başlama maliyeti dört kat arttı! Veliler kara kara düşünüyor! 12 bin 500 TL yi gözden çıkaracaklar!

Bursadabugün'de yer alan habere göre; Eğitim-İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, yeni eğitim öğretim yılına hazırlanırken okulları ve öğrencileri yakından takip ettiğini belirterek, kırtasiye malzemelerinin bir yılda yüksek oranda arttığına dikkat çekti.

Peki bir öğrencinin okula başlaması ne kadara mal olur?


Geri Dön