28 / 04 / 2024

Okan Üniversitesi yurtdışındaki ilk kampüsünü Almanya'da açacak!

Okan Üniversitesi yurtdışındaki ilk kampüsünü Almanya'da açacak!

Yurtışımda kampüs açmayı planlayan Okan Üniversitesi, ilk yurtdışı kampüsünü Almanya'da hizmete açacak...



1999 yılında 85 öğrenci ile kapılarını açan bugün 12 binden fazla öğrenciye hizmet veren Okan Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, İktisadi İdari Bilimler Akademisi Dekanı Prof. Dr. Taner Berksoy ve Okan Kolejleri’nin yöneticisi Işıl Okan Gülen ile biraraya geldik. Üniversitenin yeniliklerine, projelerine değineceğim. Ancak önceliği Bekir Bey’in kızı Işıl Okan Gülen’den dinlediğim Kolej kısmında yapılan uygulamalara vermek istiyorum.


Çünkü hakikaten insanı heyecanlandırıyor. ‘Neden bizim zamanımızda böyle imkanlar yoktu’ diye de kıskandırıyor. Ve ayrıca düşündürüyor da. Malum Gezi Direnişi’yle birlikte Y kuşağı üzerine çok şey yazıldı çizildi. Ben henüz anaokulu kısmında olan bu çocukların büyüdüğünde nasıl bir kuşak olacağını şimdiden merak ediyorum. Prof. Dr. Taner Berksoy’un de dediği gibi bu çocuklara kül yutturmak imkansız olacak...


Kendilerine güveniyorlar


Işıl Okan Gülen “2011 yılı Eylül ayında kolej kısmını açtık. Önce veliler yadırgadı ancak anaokulumuza gelen 5 yaşındaki çocuklara İngilizce’nin yanısıra bir ikinci dil daha öğretiyoruz. Bu Çince ya da Rusça oluyor. Çocuk Lise’yi bitirene kadar İngilizce’yi mükemmel şekilde konuşuyor oluyor, ikinci dilini de derdini anlatabilir seviyeye getiriyor. Ayrıca okulda çocukları golfe başlatıyoruz. Kendilerine son derece güvenen iyi eğitimli bir gençlik yetişiyor” dedi. Işıl Okan Gülen, üniversitenin hemen hemen tüm fiziki imkanlarından yararlandıkları gibi yine üniversitenin iyi yetişmiş öğretim görevlililerinin de çocuklarla yakından ilgilendiğini söyledi.


Çince Olimpiyatları


Çince ve Rusça Okan Üniversitesi’nin de önemli branşları. Puşkin Enstitüsü, Konfiçyus Enstitüsü ve Mevlana Enstitüsü var. Bekir Okan tıpkı Türkçe Olimpiyatları gibi Çinliler’in de Çince Olimpiyatı düzenlediğini hatırlattı ve yarışmada Okan Üniversiteli bir öğrencinin Çince’ye en hakim öğrenci olarak seçildiğini belirtti. Bekir Okan, yapılan yarışmayı Çin Büyükelçisi’nin de izlediğini söyledi ve “Bizi çok övdü. Ancak kolejde yetişen çocukları kastederek ‘Sanıyorum ileride olimpiyatlarda bu çocukları göreceğiz’ dedi” diye konuştu.


Perfüzyonist yetişiyor


Okan Üniversitesi Rektörü Şule Kut da üniversitede gelecekte revaçta olacak meslekleri belirleyip ona uygun kişi yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti. Girişimcilik dersi ile öğrencilere farklı bir vizyon kazandırdıklarını belirten Kut, kamuoyu tarafından henüz adı pek duyulmayan ancak iş dünyasında çok talep edilen alanlarda da eğitim verdiklerine dikkat çekti. Sağlık fakültesinde perfüzyonist yetiştirdiklerinin altını çizen Kut, “Perfüzyonist açık kalp ve akciğer ameliyatlarında çok gerekli bir sağlık elemanı. Bu işi profesyonelce yapan yetişmiş elemanlar derhal iş buluyor ve bu işin kazancı da çok iyi. Bu tip ihtiyaç olan ancak alanları keşfedip program açıyoruz” diye konuştu.


Yurtdışında ilk kampüs Almanya’ya


Bekir Okan, halen Okan Üniversitesi’nde 300’e yakın yabancı öğrencinin de okuduğuna işaret etti. Uluslararası ofisler sayesinde yabancı öğrenci sayılarının arttığını belirten Okan yakın gelecekte yurtdışında da kampüs açma niyetleri olduğunu vurguladı. Okan yurtdışı kampüs için önceliğin Almanya’da olacağını, İngiltere ve ABD’yi de incelediklerini belirtti.


Bu arada Bekir Okan burslu öğrenci sayısına da dikkat çekti. Yüzde 25’le yüzde 100 arasında farklı aralıklarla burs alan öğrenciler olduğunu kaydeden Okan “Eğer hepsini tam bursa tamamlarsak öğrencilerimizin yüzde 44’e yakını tam burslu çıkıyor” dedi. Okan 100 milyon lira gibi bir ciroya sahip olduklarını da söyledi.


30 milyon dolarlık yatırımla tıp ve diş fakülteleri geliyor


Okan Üniversitesi’nin tıp ve diş hekimliği fakülteleri için gerekli izinleri aldığını söyleyen Bekir Okan, bu iki fakültenin de 2014-2015 eğitim öğretim yılıyla birlikte öğrenci kabul etmeye başlayacağını söyledi. Sağlık hizmetleri ile ilgili çeşitli fakülteleri bulunduğunu bu alanda 17 farklı programları bulunduğunu, sağlıkta ara eleman yetiştiren bir eğitim kurumu olduklarını hatırlatan Okan “30 milyon dolarlık yatırımla tıp ve dişte de iddialı olacağız. Bu fakülteleri açtıktan sonra kendi hastanemizi de kuracağız. Ancak hastene yeri için kampüs alanını değil şehre daha yakın bir başka lokasyonu hedefliyoruz” dedi.


Happy Life’dan geçmek şart


Farklılıkların üniversitesi Okan’da yeni başlanan Happy Life uygulamasını da Öğrenci Dekanlığı Dekan Yardımcısı Pınar Erencer anlattı: Parlak bir kariyer için mesleki bilginin yanısıra sosyal ve kültürel gelişim de önemli dedik. İlk kez öğrenciler Okan’da kariyer ve yaşam programı kapsamında Happy Life dersine katılıyor. Bu derste golften latin danslarına, satrançtan tenise kadar farklı branşlarda eğitim var. Bu dersi başarıyla tamamlayamayanlar mezun olamıyor. Dersin öğrencilerimizi iş hayatına daha sosyal ve özgüvenli bir şekilde hazırlayacağını düşünüyoruz.


Ercan İnan/Vatan Gazetesi


Geri Dön