29 / 04 / 2024

Ön ve arka cephe nasıl çizilir?

Ön ve arka cephe nasıl çizilir?

Ön ve arka cephe nasıl çizilir? Ön cephe çizimi sırasında nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Merak ediyorsanız ön cephe çizimi ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Ön ve arka cephe nasıl çizilir?

Birden fazla yola cepheli parsellerde uygulama imar planında belirtilmemiş ise geniş yol üzerindeki kenar, parsel ön cephesini ifade ediyor. Arka cephe ise, ön cephenin arka tarafında kalan cepheye deniyor. 


Hazırlanacak planda ön ve arka cephe çizimi nasıl çizilir, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


1- Ön cephe görünüş çiziminde dikkat edilecek hususlar;


Görünüşler; yapının elemanları, boyutları ve mimarisi hakkında bilgi vermek için çiziliyor.Yapının görünüşlerine plandaki bilgilere bağlı kalınarak estetik bir görünüm kazandırmak gerekiyor.


Görünüşler çizilirken bulunduğu düşey düzleme göre farklı çizim tekniği ile ifade ediliyor. Örneğin; ön düzlemdeki 0,4 mm, arka düzlemdeki 0,3 mm, daha arkadakiler 0,2 mm kalınlığında çizgiler ile çizilerek resme bir derinlik

kazandırılmış oluyor.


2- Arka cephe görünüş çiziminde dikkat edilecek hususlar

Görünüşler; yapının elemanları, boyutları ve mimarisi hakkında bilgi vermek için çiziliyor. Yapının görünüşlerine plandaki bilgilere bağlı kalınarak estetik bir görünüm kazandırılması gerekiyor.


Görünüşler çizilirken bulundukları düşey düzleme göre farklı çizim tekniği ile ifade ediliyor. Örneğin; ön düzlemdeki 0,4 mm, arka düzlemdeki 0,3 mm, daha arkadakiler 0,2 mm kalınlığında çizgiler ile çizilerek resme bir derinlik kazandırılmış oluyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön