09 / 05 / 2024

Önceki asgari ücret zammını tahmin eden isimden yeni açıklama! Oran verdi

Önceki asgari ücret zammını tahmin eden isimden yeni açıklama! Oran verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan temmuz ayında asgari ücret ara zam yapılacağını ifade etti. Daha önce asgari ücret zammını doğru tahmin eden uzman isimden yeni açıklama geldi. İşte yeni zam oranı...



İŞTE ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM TAHMİNİ!

Benim tahminim 6 aylık enflasyon yüzde 25-30'lar civarında olacak. Asgari ücret zammının bu ölçüde olacağını düşünüyorum.

3-Asgari ücretliye seyyanen zam ya da refah payı şeklinde ekstra bir zam bekliyor musunuz?

Asgari ücretliye seyyanen zam konusunda eğer enflasyon hızlı bir şekilde düşüşe girmezse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dokunuşu ile sosyal refah payı artışı yapılabilir.

Asgari ücrette yüksek artışların ücret-fiyat sarmalına neden olabileceğinden bahsetmiştik. Ücret artışlarının enflasyona sebebiyet vermemesini temenni ediyoruz.

‘ENFLASYON YÜKSELİRSE SEYYANEN ZAM OLABİLİR’

Gıda fiyatlarındaki düşüşler devam ediyor ama bazı temel gıda maddelerinde yüksek fiyatlar mevcut. Gıda enflasyonunun yaz sezonu ile yeni üretimlerin artmasıyla düşmesini bekliyoruz. Enflasyon düşerse seyyanen zam olmaz, enflasyon yükselirse bir seyyanen zam yapılmasını öngörüyorum."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön