05 / 05 / 2024

Operatörler cevap verdi! İletişim neden kesildi?

Operatörler cevap verdi! İletişim neden kesildi?

Çok yüksek bir ykıkıcı güce sahip 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki depremin ardına herkes yakınları ile iletişime geçmeye çalıştı. Deprem sahasında internetin çekmemesi iletişime geçemeyen depremzaedeleri ve yakınlarını tedirgin etti. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone neden internetin çekmediğini açıkladı



DEPREM BÖLGESİNDE İLETİŞİM NEDEN KESİLİR?

Depremden etkilenen bir bölgede internet hizmeti çeşitli nedenlerle çalışmayabilir. Bazı yaygın nedenler şunları içerir:

Altyapıda fiziksel hasar: Depremler, kablo hatları, geniş bant ağlar ve hücre kuleleri gibi internet hizmetini destekleyen altyapıda fiziksel hasara neden olabilir.

Elektrik kesintileri: Depremler elektrik şebekesini kesintiye uğratabilir ve internet servis sağlayıcılarının ve veri merkezlerinin işleyişini etkileyebilecek yaygın kesintilere neden olabilir.

Operatörler cevap verdi! İletişim neden kesildi?

Ağların aşırı yüklenmesi: Bir felaket sırasında insanlar bilgi almak, sevdikleriyle iletişim kurmak veya tehlike sinyalleri göndermek için sıklıkla internete başvurur. Trafikteki bu ani artış, ağların tıkanmasına ve yavaşlamasına veya tamamen durmasına neden olabilir.

Kesintili iletişim sistemleri: Depremler, uydu antenleri ve mikrodalga bağlantıları gibi interneti destekleyen iletişim sistemlerine de zarar verebilir.

Bir depremin ardından internet hizmeti kesintiye uğrayabilecek olsa da, etkilenen toplulukların ihtiyaçlarını desteklemek için restorasyon çalışmalarının genellikle 
mümkün olan en kısa sürede devam ettiğini belirtmek önemlidir.

 


Geri Dön