18 / 05 / 2024

Oranlar sıfırlandı! 250 milyon liralık artık oldu!

Oranlar sıfırlandı! 250 milyon liralık artık oldu!

Borsa İstanbul, bu haftaya bankacılık endeksindeki göstergenin yükselişinin liderliğinde olumlu başladı. Gün içinde BIST 100 endeksi getirisi yüzde 3'ü aştı.



Senenin ilk haftalarını sert gerilemeler ile geçiren Borsa İstanbul yeni haftaya bankacılık endeksindeki yükselişin liderliğinde olumlu başladı. Gün içinde getirisi yüzde 3'ü aşan BİST100 endeksinin yanında bankacılık endeksinde yüzde 3,5'i aşan yükseliş ile mali endeks ile sanayi  endeksindeki yüzde 2,5'i bulan getiriler önem arz etti.

 Merkez Bankası'nın hafta sonu bankacılık sektöründe 3 aydan uzun vadeli mevduatta mecburi karşılık oranlarını sınırlaması bankacılık endeksi  açısından pozitif  karşılanmışa benziyor. Fakat bu durum şu an tüm sektörde 250 milyon TL'lik bir yükseliş anlamına geliyor.

Oranlar sıfırlandı! 250 milyon liralık artık oldu!

Bankacılık sektöründe uzun vadeli TL mevduatta faiz rekabetini hızlandıracak olan uygulama vatandaş nazarında çok daha pozitif olsa da bankacılık sektörü kaynaklarınca bankalar açısından çok da olumlu değerlendirilmiyor.

BİST100 endeksinde en yüksek pozitif katkı 25.09 puanla THY'den gelirken onu Tüpraş, Koza Altın, Aselsan, Turkcell, SASA, Şişecam ve Akbank takip  ediyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön