26 / 07 / 2024

Oranlar sıfırlandı! 250 milyon liralık artık oldu!

Oranlar sıfırlandı! 250 milyon liralık artık oldu!

Borsa İstanbul, bu haftaya bankacılık endeksindeki göstergenin yükselişinin liderliğinde olumlu başladı. Gün içinde BIST 100 endeksi getirisi yüzde 3'ü aştı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


BORSA NEDİR?

Borsa, "borsa" anlamına gelen İtalyanca bir kelimedir. Hisse senetlerinin ve diğer menkul kıymetlerin alınıp satıldığı bir pazar yerine atıftabulunmak için kullanılır. İtalya'nın en bilinen borsası, merkezi Milano'da bulunan ve dünyanın en eski borsalarından biri olan Borsa Italiana'dır.

ENDEKS NEDİR?

Endeks, bir grup hisse senetlerinin performansını ölçmek için kullanılan bir göstergedir. Hisse senetleri endeksi, belirli bir sektör veya  piyasa içindeki hisse senetlerinin ortalama değerini yansıtmaktadır. Örneğin, S&P 500 endeksi, ABD'nin en büyük 500 şirketinin hisse senetlerini içermektedir ve ABD ekonomisinin genel performansını yansıtmaktadır. Endeksler, yatırımcıların piyasa ve sektörler arasındaki performans farklarını karşılaştırmalarına 
ve yatırımlarının performansını izlemelerine olanak tanır.

Oranlar sıfırlandı! 250 milyon liralık artık oldu!

MEVDUAT NEDİR?

Mevduat, bir banka veya finans kuruluşunda bir hesap açılarak yatırılan paranın genel adıdır. Mevduat hesapları, genellikle vadeli mevduat hesapları, katılım bankacılığı hesapları, mevduat faiz hesapları gibi çeşitli türleri vardır. Bu hesaplar, yatırımcıların paralarını güvenli bir şekilde saklamalarına  ve aynı zamanda faiz kazanmalarına olanak tanır. Mevduat hesapları, genellikle yatırımcılar tarafından yatırım yapmak yerine, para biriktirmek veya gelecekteki  harcamalar için birikim yapmak için kullanılır.

Bunu yapmadıysanız hemen yaptırın! O parayı hemen alın! Toplu paranız kalmış olabilir

Türk Telekom'dan reddedilemeyecek fırsat! Bu tarihi kaçırmayın! İşte detaylar

Alternatif Bank'tan 'vov' dedirten kampanya! Yüzde 25 oranla bitmeyen Hoş Geldin Faizi Fırsatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön