05 / 05 / 2024

Ordu Fatsa çevre yolu güzergahı belirlendi!

Ordu Fatsa çevre yolu güzergahı belirlendi!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Çevre Yolu’ndaki yeni güzergah çalışmasının tamamlandığını bildirerek, proje çalışmasına başlanıldığını belirtti. Anlayan, çevre yolunun 2016 yatırım programına alınacağını söyledi.



Hemen hemen her gün ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının meydana geldiği Fatsa’da mutlu sona yaklaşılıyor. Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Çevre Yolu’ndaki yeni güzergah çalışmasının tamamlandığını söyleyerek, proje çalışmasına başlanıldığını belirtti. Anlayan, çevre yolunun 2016 yatırım programına alınacağını da sözlerine ekledi. Başkan Anlayan, daha önce çizilen projenin şehir içi imar planının içinden geçtiği için değiştirdiklerinin altını çizerek, yeni güzergahın Fatsa Sanayisinden başlayarak, mevcut imar planının dışından geçerek, Karadeniz Otoban yoluna bağlanacağını söyledi.  


PROJE ÇALIŞMASINA BAŞLANILDI

Anlayan, çevre yolunun proje çalışmasına başladıklarını ifade ederek, “Fatsa Çevre Yolunun daha önce projesi çizildi fakat imar planının içerisinden geçtiği için o projeyi uygun görmeyerek, yeni bir proje çalışması istedik. Bu yüzden Fatsa’nın imar planının dışından geçecek bir şekilde yeni bir fizibilite çalışması yapıldı. Şimdi bu yeni güzergahın proje çalışmasına başladık” dedi.


BOLAMANIN ARKASINDAN OTOBANA BAĞLANACAK


Yeni güzergah ile ilgili de bilgiler veren Anlayan, “Çevre yolu Ünye tarafında bulunan sanayi sitesinin oradan giriyor, viyadük ve tünellerle şehrin tamamen dışından geçerek, Organize Sanayi Bölgesinin altından ve Bolaman’ın arkasından yeni otobana bağlanacak” diye konuştu.


KAZALARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Çevre yolu ile birlikte ilçe merkezindeki yoğunluğun önüne geçileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Anlayan şöyle konuştu: “Fatsa Çevre Yolu, ilçe merkezindeki trafik yoğunluğun ciddi oranda rahatlatacak. Çünkü şu anda Ünye Çevre Yolu tamamlandı. Ordu Çevre Yolu da tamamlandığında bütün tıkanmalar ilçe merkezinde yaşanacak. İlçe trafiğinin rahatlaması buradaki kazaları da engelleyecek. Bizim için en öneli proje çevre yolu projesidir. İnşallah en kısa zamanda çevre yolu inşasına başlayacağız.”


Ordu Olay Gazetesi


Geri Dön