29 / 04 / 2024

Ordu projeleri masaya yatırıldı!

Ordu projeleri masaya yatırıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi, toplantıda il genelinde yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar, imar durumları, altyapı yatırımları gibi konular ele alındı.




Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı’nın da katıldığı toplantıda il genelinde yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar, imar durumları, altyapı yatırımları gibi konular ele alındı. İlçe belediye başkanlarının tek tek görüşlerini alan Başkan Yılmaz, 19 ilçe belediye başkanıyla birlikte yeni bir Ordu inşa ettiklerini söyledi.

 
KISA ZAMANDA ÖNEMLİ YATIRIMLARA İMZA ATTIK

 

Türkiye’de yeni büyükşehirler içerisinde kurumsal yapılanmasını en hızlı tamamlayıp, yatırımlara başlayan belediyelerden biri olduklarını belirten Başkan Yılmaz; “19 ilçemizde kısa zamanda önemli yatırımlara imza attık. Bunda ilçe belediye başkanlarımızın da önemli payı var. Yapılan ve devam eden yatırımlarla ilgili hemşehrilerimizin memnuniyeti ortada.  Türkiye’nin en büyük yol çalışmasını başlattık. Her ilçemizi adeta şantiyeye dönüştürdük. Suyla ilgili yatırımlarımız tüm hızıyla sürüyor. Stratejik plan çerçevesinde il genelindeki yatırımlarımız devam ediyor. Birlik ve beraberlik içerisinde Ordu’yu hak ettiği noktaya getireceğiz” dedi.

 
BELEDİYELERİN GELİRLERİ ARTACAK

 

Yaklaşık bir aydır üzerinde çalışılan ve kendisinin de komisyonda görevli olduğu “Belediyeler Yasası” ile ilgili ilçe belediye başkanlarına bilgi veren Başkan Yılmaz; “ Ankara’da yaklaşık bir aydır Belediyeler Yasası ile ilgili toplantılara katılıyoruz. Burada özellikle yeni büyükşehir belediyelerine ve ilçe belediyelerine, gelirlerin artırılmasına yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Haziran ayı gibi teklifin meclise getirilmesi hedefleniyor. Bu yasayla birlikte belediyelerimizin eli daha da güçlenecek” dedi.

 

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından ilçe belediye başkanları söz alarak görüş ve önerilerini dile getirirken  istişare toplantılarının iki ayda bir, farklı bir ilçede yapılmasına karar verildi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön