12 / 05 / 2024

Organize Sanayi Bölgeleri senelik ortalama kira artış oranı yüzde 111’e fırladı!

Organize Sanayi Bölgeleri senelik ortalama kira artış oranı yüzde 111’e fırladı!

Adana, yıllık kira artış oranları açısından yüzde 189'luk bir artışla ilk sırada yer alırken, İzmir yüzde 176'lık artış oranıyla ikinci sırayı aldı. Manisa ise yüzde 175'lik bir artış oranıyla üçüncü sırada yer aldı.



Maya, organize sanayi bölgelerindeki yüksek doluluk oranlarının, talebin de yüksek olduğunu gösterdiğini belirtti. Ancak düşük doluluk oranlarının doğrudan talep olmadığının bir göstergesi olarak yanlış yorumlanmaması gerektiğini de ekledi.

Maya, yeni kurulan organize sanayi bölgelerinde veya yeni gelişme sahalarında doluluk oranlarının düşük olduğunu ve bu durumun gelecekte kira değerlerini etkileyebileceğini belirtti. Araştırmanın kapsadığı organize sanayi bölgelerinin 8'i dışındaki tüm bölgelerde doluluk oranlarının yüzde 90'ın üzerinde olduğu görülmüştür. Bu yüksek doluluk oranları, bu bölgelerin kira değerlerinin gelecekte artabileceğine işaret etmektedir.

İzmir örneğinde, doluluk oranlarının düşük olmasına rağmen güçlü kira artışlarının gözlemlenmesi, bölgeye olan talebin arttığının açık bir göstergesidir. Tekirdağ'da ise son yıllarda 14 organize sanayi bölgesi kurulmasına rağmen, doluluk oranlarının diğer bölgelere göre kısmen düşük olduğu dikkat çekmektedir. Ancak, bölgedeki diğer illerdeki yüksek doluluk oranları ve daha düşük kira bedelleri, bölgeyi olumlu yönde etkileyebilir. Bu nedenle, kapasitenin doğru bir şekilde yönetimi önem kazanmaktadır.


Geri Dön