30 / 04 / 2024

Orman yangınlarıyla yüzlerce hektar zarar gördü!

 Orman yangınlarıyla yüzlerce hektar zarar gördü!

Yurdun çeşitli bölgelerinde dün çıkan orman yangınlarında yüzlerce hektar alan zarar gördü. Yangınların kasten çıkarıldığı öne sürülürken sabotaj ihtimalleri araştırılıyor



HATAY: Samandağ ilçesinde sekiz noktada ve merkeze bağlı Karlısu beldesinde üç noktada çıkan yangınlarda ilk belirlemelere göre 150-200 hektar alan zarar gördü. Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, ilçeye bağlı Yaylıca beldesi mevkisi Seldiren köyü ormanlık alanında 8 noktada çıkan, rüzgarın etkisiyle şiddetini artıran yangını ekiplerin gayretle mücadele ederek söndürmeye çalıştığını belirtti. Yangında ilk belirlemelere göre 150-200 hektar alan zarar gördü.

BİLECİK: Osmaneli ilçe merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta kaplıcaların bulunduğu İçmeler mevkiindeki ormanlık alanda belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangınını söndürme çalışmalarına Bursa ve İstanbul’dan gelen 2 helikopter ile 1 yangın söndürme uçağı da havadan destek verdi. 

İSTANBUL: Ayazağa Ormanı, Havaalanı Mevkii’nde 1 hektarlık alanda iki ayrı noktada başlayan yangına, söndürme helikopter ve uçaklarının havada olması nedeniyle 6 dakikada müdahale edilince, büyümeden söndürüldü.

AYDIN-KUŞADASI: Kuşadası-Söke karayolunu Soğucak Köyü yol ayrımındaki bir tarlada çıkan yangın, kısa sürede yayılarak, makilik alan ve zeytinliklere de sıçradı. Alevlerin Soğucak Köyü’ne doğru ilerlemesi üzerine havadan da 2 helikopterle müdahalede bulundu. 25 hektarlık makilik alan ve tarım arazisi zarar gördü.

MUĞLA-BODRUM: Bodrum Çiftlik Mahallesi Kargıcak Tepesi’ndeki ormanlık alanda dün 19.00 sıralarında orman yangını çıktı. Yangın 2 hektarlık alanda etkili oldu. Ortakent Yahşi beldesi Oyder Caddesi’ndeki otluk ve çalılık alanda çıkan yangın da evlerin bulunduğu bir siteye 2 metre kadar yaklaştı.

Milliyet


Geri Dön