14 / 05 / 2024

Ortak hesaptan para çekilir mi? Ortak hesaba haciz gelir mi?

Ortak hesaptan para çekilir mi? Ortak hesaba haciz gelir mi?

Ortak hesaba sahip olan ya da ortak hesap açacak olan kişilerin akıllarında bazı sorular vardır. Banka hesabı konusunda sorulan soruların yanında ortak hesaba dair de soruların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. İşte sorular ve onların yanıtları!



ORTAK HESAP SAHİBİNDEN BİRİ ÖLÜRSE NE OLUR?

Müşterek olan hesaptaki paylar, aksi bir durum iddia edilip kanıtlanmadığı zaman birbirine eşittir. Mevduat hesabı birden fazla kişiye ait ise, mudilerden birinin ölümü durumunda, aksine sözleşme yok ise hesaptaki paralar eşit paylara bölünüp ve hayatta kalan mudiye kendi payı ödenebilir.

ORTAK HESABA HACİZ GELİR Mİ?

Bu soruya yanıt bir örnekle verilirse, eğer ortak hesap bir çiftin ise bu çatı altından anlatabiliriz; Bir eşin şahsi borcundan dolayı diğer eş sorumlu tutulamaz, alacaklılar banka hesabınıza, gayrimenkul ve diğer malvarlığınıza haciz koyamaz.

BİR HESAPTA 2 KART OLUR MU?

Aynı hesaba yalnızca bir kart bağlanabilir ve diğer kartı ayrı bir hesaba bağlamanız gerekiyor ise de diğerlerinde aynı hesaba birden fazla kart bağlayabilir ve bunu siz yapmazsanız bile şube genelde yapabilir. Hatta bankamatik kartına bağlı olan ek kartlar da bazı bankalarda bulunmaktadır.

ORTAK HESAPTAN PARA ÇEKİLİR Mİ?

Her hesap maliki, tek başına giderek, ortak hesaptaki bütün parayı çekebiliyor. Nedeni ise hukuken, her bir ortak hesap sahibi, hukuken bankaya karşı müteselsil alacaklı sıfatı içerisinde yani bu sıfata sahip kabul ediliyor.

ÖLEN EŞİN BANKADAKİ PARASI KİME KALIR?

Kişinin ölümü ile bankadaki parasına dair tüm mirasçılar ortaklaşa hak sahibi olurlar. Türk Medeni Kanunu'nun 640. Maddesi kapsamında, bu ortaklık mirasın paylaşılmasına kadar sürmektedir. Paylaşmaya kadar hiç kimse bankadaki paraya el süremez.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön