02 / 05 / 2024

OSKİ, yeni içme suyu projeleri için çalışmalarını sürdürüyor!

OSKİ, yeni içme suyu projeleri için çalışmalarını sürdürüyor!

OSKİ, gerçekleştirdiği projelerde, inşa ettiği tesisleri hizmete açmayı sürdürüyor. Özellikle "Su Alma Yapısı ve Fosseptik İnşaatı" iki ay gibi kısa bir sürede yapımı bitirilerek, bölgenin su ihtiyacını karşılamaya başladı.



SU ALMA YAPISI ONARILDI 

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük yaptığı açıklamada, mevcut su alma yapısının bu zamana kadar bakım görmediği için verimsiz çalıştığını, tesisi daha verimli hale getirmek için yenileme ve onarım çalışması yapılması gerektiğini belirtti. 


Özellikle yaz aylarında yavaş kum filtrelerinin artan bulanık su karşısında yetersiz kaldığını belirten Genel Müdür Yürük, OSKİ'nin gerçekleştirdiği yatırımlarla birlikte, su alma yapısı onarılarak daha verimli çalışmaya başladığını ifade etti. 


KANALİZASYON SORUNUNA EL ATILDI 

OSKİ Genel Müdürlüğü içme suyu yatırımlarıyla birlikte alt yapıya da önem vererek, İkizce ilçesinde kanalizasyon sorunlarına da el attı. Daha önce İller Bankası tarafından inşaatı yapılan, fakat şahıs arazisinden geçen kısımlarda geçiş müsaadesi alınamadığı için yapılamayan işi OSKİ, geçiş müsaadesi alınamayan iki güzergâhtan birinin ucuna fosseptik imalatı yaparak çalışmaları sona erdirdi. 

Ayrıca 2015 yılı yatırım programı çerçevesinde İkizce ilçesi içme suyu arıtma tesisi yıkılarak, mevcut arıtma tesisinin bulunduğu alana 200 metrekiip/saat kapasiteli hızlı kum filtreli Tip200 içme suyu arıtma tesisi yapılacak. Çalışmalarına ara vermeden devam eden OSKİ, Ordu da su sıkıntısı çeken ilçelere, yatırımlarıyla çözüm bulmaya devam ediyor.


Ordu Afiş Gazetesi


Geri Dön