29 / 04 / 2024

Osman Okyay Türkiye-ABD İş Konseyi Türkiye Kanadı Başkanı oldu!

Osman Okyay Türkiye-ABD İş Konseyi Türkiye Kanadı Başkanı oldu!

Kale Grubu Başkan Yardımcısı Okyay, Türkiye-ABD İş Konseyi Türkiye Kanadı Başkanı oldu....




Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasındaki ikili ticari ve ekonomik ilişkilerini model ortaklık seviyesine yükseltmek amacıyla oluşturulan Türkiye-ABD Ekonomik ve Ticari Stratejik İşbirliği Çerçevesi (ETSİÇ) mekanizması paralelinde kurulan Türkiye-ABD İş Konseyi Türkiye Kanadı Başkanlığı'na seçildi.


Kale Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Barack Obama'nın 2009 yılında gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti kapsamında temelleri atılan ETSİÇ kapsamında, ikili bazda ve üçüncü ülkelere yönelik işbirliğinin güçlendirilmesine ilişkin proje önerileri üretmek, ticaret ve yatırımların önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik stratejilere dair Türkiye ve ABD hükümetlerine ortak politika önerileri geliştirmek için kurulan İş Konseyi'nin, ABD kanadı ve Türk kanadı 2. dönem üyeleri seçildi. Türk Kanadı Başkanlığına Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Grup Başkanı Osman Okyay getirildi.


Osman Okyay, Türkiye-ABD İş Konseyi'nin Türkiye Başkanlığı'na seçilmesine ilişkin, "Türkiye ve ABD'nin ticari ve ekonomik ilişkilerinin model ortaklık seviyesine ulaşması, ülkemizin kalkınması ve ticaretimizin gelişimi açısından çok önemli bir süreç. Bu sürecin bir parçası olmak şahsım ve Kale Grubu adına gurur verici. Türk Kanadı üyesi arkadaşlarımla önümüzdeki dönemde bu amaç doğrultusunda önemli projeler geliştirmeyi hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


Okyay, yeni görevinde belirli sektör ve konularda, Türk kanadında bulunan özel sektör üyelerinden çalışma grupları oluşturulmasına, bu grupların belirlenen sektör ve konulara odaklanmış ortak öneriler hazırlamasına başkanlık edecek.


Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Hollanda İş Konseyi Başkanı olarak çalışmalarını sürdüren Okyay'ın, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Roketsan AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, OYAK Genel Kurul Üyeliği, Ulusal Nanoteknoloji Girişim Platformu Savunma ve Havacılık Sanayi Çalışma Grubu Liderliği gibi görevleri bulunuyor.


AA


Geri Dön