20 / 07 / 2024

Osmancık cazibe merkezi olacak!

Osmancık cazibe merkezi olacak!

Osmanbey Konağı’nda düzenlediği değerlendirme toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Hamza Karataş, son 6 aylık süreçte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.




Geleceğe yönelik hazırlanan projeleri birer birer yatırıma dönüştürdüklerini belirten Başkan Karataş, hedeflerinin alt yapı problemi olmayan, içme suyu sorunu çözülmüş, sanayi yatırımları yapılmış, kentsel dönüşümü, eğitim, kültür ve turizm alt yapısı tamamlanmış, daha gelişmiş, daha sosyal, mutlu ve huzurlu, yaşanabilir bir Osmancık olduğunu vurgulayarak, bu hedefe hızla yaklaştıklarını altını çizdi.


PİRİNÇ DİYARININ YANINDA SANAYİ ŞEHRİ OLACAĞIZ

Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmaların tamamlandığını ve en kısa sürede alt yapı başlanacağını anlatan Başkan Karataş, “Sanayi bölgemizin resmi olarak kurulmasının ardından kısa sürede imar planları yapıldı. Osmancık, İstanbul - İran istikametinde uluslararası bir yol üzerinde olmasına rağmen henüz yeteri kadar sanayi olarak gelişmesini gerçekleştirememiş bir kentti. Biz de Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sürecini hızlandırdık. Onayını aldık ve imar çalışmalarını yaptık. İmar planlarını onaylanması için bakanlığa gönderdik. İmar onayı gelir gelmez parsel çalışmalarını yaparak, girişimcilere arsa tahsis edeceğiz. Fabrikaların kurulumları yapılırken biz de alt yapılarını yapacağız. Kısa sürede fabrikaların kurulması gerçekleşecek ve Osmancık bir pirinç diyarı olmanın yanı sıra artık bir sanayi şehri de olacak.” dedi.


Anayurt


Geri Dön