29 / 04 / 2024

Osmangazi Belediyesi Koğukçınar'a meydan kazandırıyor!

Osmangazi Belediyesi Koğukçınar'a meydan kazandırıyor!

Geçmiş dönemde yaptığı park ve meydanlar ile mahallelere nefes aldıran Osmangazi Belediyesi, yeni dönemde de çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Belediye bu kapsamda Koğukçınar’a meydan kazandırıyor...




Mahallelere nefes aldıran Osmangazi Belediyesi, Koğukçınar’a meydan kazandırıyor.


Geçmiş dönemde yaptığı park ve meydanlar ile mahallelere nefes aldıran Osmangazi Belediyesi, yeni dönemde de çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Osmangazi’nin dar ve sıkışık mahallelerinin başında gelen Koğukçınar Mahallesi’nde Ulufeli Camii’nin önünün açılması için bölgede daha önce 11 binayı kamulaştırarak yıkan Osmangazi Belediyesi, 144 metrekarelik 4 katlı bir binanın yıkımını gerçekleştirdi. Son yıkılan bina ile bölgede toplam 12 tane binayı kamulaştırarak yıkılıp 4 çıkmaz sokakta çıkar hale getirilirken, yapılan kamulaştırmalara toplam 1 milyon 500 bin TL istimlak bedeli ödendi.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, son yıkılan bina ile birlikte Koğukçınar Meydanı için yıkım çalışmalarının sona erdiğini belirtirken, vakit kaybetmeden içerisinde yeşil alan, oturma grupları, çocuklar için oyun alanı ve fitness aletlerinin yer alacağı meydan inşaatı için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.


Osmangazi’de mahallelere nefes aldıran projeleri sürdürdüklerini ifade eden Başkan Dündar, “Bu çalışmalar kapsamında Koğukçınar’a yapmayı planladığımız meydan için kamulaştırdığımız 4 katlı bir binanın yıkımını gerçekleştirdik. Yıkımını yaptığımız bina bölgede kamulaştırarak yıktığımız 12’inci bina oldu. Aynı zamanda bölgemizde 4 çıkmaz sokağı daha çıkar hale getirdik. Bölgedeki kamulaştırma çalışmalarını bitirdik. Şimdi Koğukçınar’a güzel bir meydan kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yapacağımız meydan mahallemize nefes aldıracak, aynı zamanda da mahallede yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyesini arttıracak. Bizim hedefimiz tüm mahallelerimizde yaşanabilir mekanların oluşması. Bu kapsamda burada yapmış olduğumuz meydan çalışmaları Koğukçınar halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.


Meydan çalışmalarının kentsel dönüşüme de katkı sağladığını kaydeden Dündar, Koğukçınar Mahallesi’nde yapmış olduğumuz bu çalışma ile bizler çarpık yapılaşmayı da ortadan kaldırmış oluyoruz. Bölgede yaptığımız kamulaştırmalar ve yıkımlar ile 4 tane çıkmaz sokağı da çıkar hale getirdik. Burasını daha cazip hale gelmesini sağlayacak proje olacak, şimdiden mahallemizde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.



Milliyet


Geri Dön