28 / 04 / 2024

Oteller evlere dönüşüyor!

Oteller evlere dönüşüyor!

Koronavirüs salgını ile birlikte tatil yerlerindeki kiralık villalara olan ilginin artması ve konut stokunun azalması ile burada bulunan oteller için dönüşüm karar alındı.



Pandemi ile birlikte kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşların ilk tercihi yazlık bölgeler oldu. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; bu bölgelerde konutlara olan talep artmasıyla beraber hem fiyatlar yüzde 100 arttı hem de stoklarda azalma yaşandı. Bu bölgelerde kiralık ev bulmak zorlaşınca yatırımcılar villa kiralamaları için yeni bir arayışa girdi. Buna göre bölgelerde bulunan apart otel ve pansiyonlar yıkılarak yerine konut inşa edilecek. 

Pazarlıklar başladı 

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Bodrum Temsilciliği Başkanı Sevil Ece Gümüş Kapar, vatandaşların bu bölgelerdeki konutlara yoğun ilgi gösterdiğini ve bu nedenle eski otelleri rezidansa dönüştürmek için pazarlıkların başladığını dile getirdi. Özellikle  Bodrum Bitez ve Gümbet arasında yer alan Asarlık Koyu'nda birkaç otel için dönüşüm çalışmaları başladı.  Butik otellerin dönüşüme girdi. Kapar dönüşüme yönelik "Ortakent'te, Marina'da otelleri eve dönüştürenler oldu. Son dönemde 7-8 tane bu şekilde değişti. Kiralık ev talebi yoğun olduğu için villa yerine daire ve rezidans şeklinde küçük projeler yapıldı" açıklamasında bulundu. 

Konuta dönüşen yapılar için fiyatların 550-600 bin eurodan başladığını söyleyen Kapar, bölgede hayatın başladığını dile getirdi. 

Oteller evlere dönüşüyor!

Pansiyonlar yazlığa dönüştü

Antalya'nın tatil bölgelerinde yer alan Kaş ve Kalkan'da yer alan konutlara yoğun talep yaşanınca bölgede inşaatlar başladı. Böylelikle bölgede işlevi olmayan oteller dönüşüme giriyor. Bölgede emlakçılık yapan Özcan Yılmaz, "Kaş ve Kalkan çevresindeki lüks villalara adeta talep patlaması yaşandı. Lüks villaların haftalık kirası 15 bin ila 50 bin TL arasına geldi. Eski pansiyon sahipleri de buraları villalara dönüştürmeye başladı" açıklamasında bulundu. 

Tadilatlar başladı

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, "Marmaris'in üç tarafı orman bir tarafı deniz, yeni arsa üretilemediğinden yoğun talepler fiyatları çok yükseltti. Pandemiyle iş yapamayan, masraflarını karşılayamayan küçük çapta konaklama hizmeti veren işletmeler de yeni oluşan talebe cevap vermeye yöneldi, dairelere, lüks konutlara dönüşmeye başladı. Hatta bazı küçük oteller mevcut yapısında tadilata giderek aylık kiralık konut tipine döndü. Küçük çaptaki 300'e yakın apart ve otelin yarısı lüks daire oldu. Bugün apart otellerden çevrilen 1+1 daireler 500 bin, 2+1 ve 3+1 özelliklerine göre 1 milyon ile 1 milyon 750 bin lira civarında değişiyor" şeklinde konuştu. 

Oteller evlere dönüşüyor!

Şehir otellerine apartman yapılsın 

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan da şehir otelleri için yeni bir öneride bulundu. Öneriye göre; otellerinin bugünlerde önemli derecede müşteri sıkıntısı çektiğini söyleyen Özcan bu tür binaların, yurtdışında trend olan 'hizmetli apartman (serviced apartment)' ya da 'uzatılmış konaklama (extended stay)' tarzına çevrilip 3 ile 12 ay arasında değişen sürelerle kiralama yapılabileceğini dile getirdi. 

Özcan, ev fiyatlarının enflasyonun üzerinde yükseldiği bir dönemde, konut satın almak istemeyen kiracılara yönelik 'hizmetli apartman' tarzındaki otellerin iyi bir seçenek olacağını dile getirdi.

Marmaris'te küçük oteller konut oluyor!


Geri Dön