14 / 05 / 2024

tatil bölgesi otel dönüşümü

tatil bölgesi otel dönüşümü

Koronavirüs salgını ile birlikte tatil yerlerindeki kiralık villalara olan ilginin artması ve konut stokunun azalması ile burada bulunan oteller için dönüşüm karar alındı.

Ege Bölgesi'nde yeni 11 otel hizmete girecek!

Kötü bir sezon geçiren turizm sektöründe, tüm olumsuzluklara rağmen yatırımlar devam ediyor. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Ege Bölgesi'nde 11 yeni otelin 2 yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor.

Ege Bölgesi'nde 908 turistik tesis satılıyor!

Türkiye'nin önemli tatil destinasyonlarından Ege Bölgesi'nde satılığa çıkarılan turistik tesis sayısı 908'e ulaştı. Çanakkale'den Muğla'ya kadar sahil şeridinde satışta olan tesisler için istenen toplam tutar 9 milyar liraya yaklaşıyor.

Pangaltı-Dolapdere-Piyalepaşa hattı otel bölgesi oldu!

Pangaltı-Dolapdere-Piyalepaşa hattı, eski metruk görüntüsünden sıyrılıp otel bölgesi haline geldi. Otel yolu haline gelen bölge, turistik tesis bölgesi olarak anılan Talimhane'ye rakip olacak.

Meram'da yeni bir organize sanayi bölgesi kurulacak!

Şehrin yöneticileriyle Augustus Otel'de yapılan istişare toplantısında bir araya gelen Meram Belediye Başkan Fatma Toru, yeni bir sanayi bölgesi kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi.

İzmir'de yeni oteller bölgesi Pasaport!

İzmir'de yatırımlar, 'oteller bölgesi' Basmane'den Pasaport'a kaydı. Cumhuriyet Bulvarı üzerinde 500 metrede dört otel inşaatı başladı. İzmit Ticaret Odası da iki otel projesi üzerinde çalışıyor.

Akdeniz Bölgesi ekoturizmin merkezi olacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının ortak turizm projesi ile Türkiye'nin tatil cenneti Akdeniz Bölgesi, artık ekoturizmin de merkezi haline gelecek.

Güneydoğu Bölgesi'nden Doğu Karadeniz'e turist akını!

Güneydoğulu turistler tatil için Doğu Karadeniz Bölgesi'ni tercih ediyor. Yapılan yeni yollarla ulaşım imkanlarının kolaylaşması ve güvenlik risklerinin asgariye inmesi Güneydoğulu turistlerin Rize'ye akın etmesine neden oldu.

Ege Bölgesi'nde ilk 5 ayda 26 yeni otel projesi teşvik belgesi aldı!

Ege’de ilk 5 ayda 26 yeni proje teşvik belgesi aldı. TUROB Başkanı Bayındır, Muğla ve İzmir başta olmak üzere bölgenin otel yatırımları açısından cazip olduğunu söyledi

Antalya Adrasan turizm bölgesinde yangın çıktı!

Antalya’nın Kumluca İlçesi’ne bağlı tatil bölgesi Adrasan’daki İnceboyun mevkisinde saat 14.30 sıralarında kızılçam ağaçlarının bulunduğu alanda başlayan ve hızla büyüyen alevler, 4 saat sonra otel ve pansiyonların bulunduğu alana sıçradı.

Can Girgin Martı Otel Ege Bölgesi Koordinatörü oldu!

Martı Otel İşletmeleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Can Girgin Martı Otel İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürüne bağlı olan Ege Bölgesi Koordinatörü oldu.

Arjantin'in tatil bölgesi yatırımcıları cezbediyor!

José Manuel Ortega Gil-Fournier Arjantin'de bu yıl 40 odalı bir otelle açılış yapmayı umuyor. Mendoza, ABD ve Avrupa'daki şarap bölgelerinin onlarca yıl gerisinden geldiği için Arjantin'in tatil bölgesi yatırımcıları cezbediyor...

Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi Çevre Düzeni Planı askıya çıktı!

Muğla Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu Onayına ait planlar dün askıya çıktı. Datça-Bozburun Çevre Düzeni Planı 1 Mayıs'ta askıdan inecek...

Marina projesi, sanayi bölgesi Tuzla'da emlak fiyatlarını hareketlendirdi!

Darıca'dan Tuzlaya uzanan doğal liman ve marina görünümündeki köy, denizinin ortasından toprak doldurularak Viaport Marine'e dönüşüyor. Marina projesi, sanayi bölgesi Tuzla' da emlak fiyatlarını artırdı...

tatil bölgesi otel dönüşümü Haberi

tatil bölgesi otel dönüşümü

Pandemi ile birlikte kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşların ilk tercihi yazlık bölgeler oldu. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; bu bölgelerde konutlara olan talep artmasıyla beraber hem fiyatlar yüzde 100 arttı hem de stoklarda azalma yaşandı. Bu bölgelerde kiralık ev bulmak zorlaşınca yatırımcılar villa kiralamaları için yeni bir arayışa girdi. Buna göre bölgelerde bulunan apart otel ve pansiyonlar yıkılarak yerine konut inşa edilecek. 

Pazarlıklar başladı 

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Bodrum Temsilciliği Başkanı Sevil Ece Gümüş Kapar, vatandaşların bu bölgelerdeki konutlara yoğun ilgi gösterdiğini ve bu nedenle eski otelleri rezidansa dönüştürmek için pazarlıkların başladığını dile getirdi. Özellikle  Bodrum Bitez ve Gümbet arasında yer alan Asarlık Koyu'nda birkaç otel için dönüşüm çalışmaları başladı.  Butik otellerin dönüşüme girdi. Kapar dönüşüme yönelik "Ortakent'te, Marina'da otelleri...