03 / 05 / 2024

Otokent esnafına tapu müjdesi geldi!

Otokent esnafına tapu müjdesi geldi!

Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne olan tüm borçlarını ödeyerek tapunun tamamını aldıklarını, esnafın da 3-4 ay içinde tapularına kavuşacağını açıkladı



Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın, Yeni Asır Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nevzat Dönmez'e projeleri hakkında bilgi verdi.

Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın, Otokent esnafının çok yakında kendi tapularına kavuşacağını müjdeledi. Akın, Yeni Asır Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nevzat DÖnmez'in hazırlayıp sunduğu Yeni Asır TV'de yayımlanan Kent ve Siyaset isimli programın konuğu oldu. Programda, yaptıkları çalışmaları anlatan Akın, '2008 yılında Otokent olarak  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne olan tüm borçlarımızı ödeyerek, tapunun tamamını aldık. Otokent, Büyükşehir Meclisi'nde 1/5 binlik imar planlarından geçti. çok yakından Buca Belediye Meclisi'nde 1/binlik planlardan da geçecek. 3-4 ay içinde de Otokent'te bulunan tüm esnafımız tapularına kavuşacak' dedi.

Otokent'teki yol çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Akın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Otokent'in çevre yoluna bağlantısını sağlayan yol ile ilgili çalışmaları başlattığını ve yolun hızla ilerlediğini ifade etti.

Akın, 'Yeni Asır Gazetesi'ne çok teşekkür ediyorum. Sizin aracılığınızla gündeme getirdiğimiz yol sorunumuz çözüldü. Otokenti Buca çevre yoluna bağlayan çalışmalar devam ediyor. Yeni yolumuz yaklaşık 1 ay sonra hizmete girecek' diye konuştu.

'GÜVEN TESİS ETTİK'
Göreve geldikten sonra yaptıkları çalışmalarla güven tesis ettiklerini vurgulayan Akın, ISO 9001-2008, ISO 14001 ve ISO 18001 kalite belgelerini almanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Akın, en önemli hizmetlerinden birisinin de oto ekspertiz merkezi olduğunu hatırlattı. Daha önce yaşanan güven sıkıntısını ortadan kaldırdıklarına işaret eden Akın, denetim ve disiplin kurullarını oluşturduklarını anlattı.

Sıkıntı yaşayan bir vatandaşın dilekçe ile denetim ve disiplin kuruluna başvurarak, sorununa çözüm bulduğunu aktaran Akın, şöyle konuştu: 'Esnafla sorun yaşayan vatandaşa yardımcı olmak bizim boynumuzun borcu. Kimin parası yanarsa gelsin, bizden alsın. Ancak tüketiciye düşen görevler de var. Bir kere araç edinecek her kişi satış sözleşmesini ve ekspertiz raporunu almalı. Bunlar olmadan olmaz. Ayrıca ikinci el araç alacak Egeliler, başkanlığımıza müracaat etsin. O çayını içerken, istediği her konuda kendisine yardımcı olalım.'

Otokent'te bir noter açılması için çalışmalar yaptıklarının altını çizen Akın, banka, trafik tescil ve taşıtlar vergi dairesinin şubelerinin de Otokent'e gelmesini sağladıklarını anımsattı.

Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Burada noter olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Yerini de kendilerine tahsis edeceğiz. Noter, otokentte iş yapar. Orada 360 tane firma var. Her gün bir firma araç satsa, notere bir sürü iş düşer. Hizmetin bir ayağı eksik olduğu için buna ihtiyacımız var.'

'Her meslekte çürük elma var'
Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın, esnafla sorun yaşayan vatandaşların kendilerine başvurmasını istedi. Tüketicilerin araç alım satımı yaparken dikkatli olmaları uyarısında bulunan Akın, özellikle ikinci el otomobil alacakların kendilerine başvurmalarını istedi. Akın, 'Otokent'te verilen tüm hizmetlerin ve esnafımızın arkasındayım. Her meslekte çürük elmalar var. Ancak biz bu çürük elmaları aramızdan ayıklıyoruz' diye konuştu.
YeniAsır/şžİRVAN BEKTAşž

 


Geri Dön