19 / 05 / 2024

Otomobil alacaklar dikkat! Otomobil fiyatlarında zam dalgası geliyor

Otomobil alacaklar dikkat! Otomobil fiyatlarında zam dalgası geliyor

Otomobil markalarının fiyat güncellemesi yaptıkları bunda da euro kurunun yükselmesinin etkili olduğu belirtildi. Maliyet artışları ve kur yükselişi nedeniyle zam dalgasının devamı bekleniyor.



Nissan, Renault, Dacia, Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen bayiliğini yapan Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, birçok otomobil markasının zam oranlarını fiyatlara tek seferde yansıtmadığına dikkat çekerek, markaların zam oranında yüzde 4'ün üzerine çıkmamaya çalıştığını kaydetti. Gülan, yüzde 7-8'lik zamların ÖTV ile birleşince fiyatların çok hızlı arttığını, markaların da zam oranlarını sınırlı tutup ilerleyen günlerde ek zamlar yaptığına işaret etti.

Haberde ayrıca yapılan zamlarla birlikte yüzde 80 ÖTV dilimi altında kalan model sayısının da hızla azalması beklendiği ifade edilirken Ağustos 2021’de yapılan bir önceki matrah güncellemesinden önce yaklaşık 50 farklı modelin yüzde 80’lik dilimin altında kaldığı, Kasım ayında yapılan düzenleme ile sınırlı sayıda modelin bir alt vergi dilimine düştüğü ifade edildi. Bir alt vergi dilimine düşen modellerin kısa süre sonra yeniden bir üst vergi dilimine çıktığına işaret edilirken, bu hafta yapılacak zamlarla birlikte otomobilde yüzde 80 ÖTV dilimi altında kalan model sayısının yeniden azalması bekleniyor.


Geri Dön