26 / 05 / 2024

Otomobil almak isteyenlere kredi engeli! Tefecilerin kucağına düşmeyin

Otomobil almak isteyenlere kredi engeli! Tefecilerin kucağına düşmeyin

Otomobil piyasasında bir yandan fahiş fiyatlarla mücadele sürerken, şimdi de kredi sorunu baş gösterdi. Çoğu banka yüksek orandan düşün kredi veriyor. Kredi bulmakta zorlanan vatandaşlar ise alternatif yollar ararken, Finans Uzmanı İslam Memiş 'tefecilik' uyarısı yaptı. İşte tüm detaylar...



"TEFECİLİK TEKRAR GÜNDEM OLABİLİR"
Otomobilde kredi musluklarının kapanmasıyla farklı istismarların gündeme geleceğini belirten Finans Uzmanı İslam Memiş, TV100'e yaptığı açıklamada "Tefecilik Türkiye'de tekrar gündem olabilir" uyarısında bulundu.

Otomobilde yaşanan kredi kriz nedeniyle enflasyonun ateşine körükle gidildiğini belirten Memiş, "Toparlanamayacak olan bir ekonomi modelini beraberinde getiriyor. Özellikle enflasyonun tekrar geri gelmesini hızlandıracak bir politika olarak görmek gerekiyor. İster istemez para değersizleşiyor, mal değerleniyor. Hayatında ilk kez araç alacak vatandaş da bu süreçte en çok ezilen, mağdur edilen oluyor" diye konuştu.

Kredi sorunu aynı zamanda otomobil satıcılarını da kara kara düşündürürken; galericiler kredi alınmadığı için satışların durduğunu belirtiyor.


Geri Dön