06 / 05 / 2024

Otomobilinizi kışa hazırlayın! İşte yapılması gerekenler!

Otomobilinizi kışa hazırlayın! İşte yapılması gerekenler!

Otomobillerin yoğun şekilde şehir dışı seyahatlerde kullanıldığı yaz aylarını arkada bırakırken, konforlu ve güvenli yolculuklar için otomobilleri kış aylarına hazırlamanın zamanı geldi.



Küresel ısınmayla birlikte her geçen sene daha çetin geçen kış ayları öncesinde belirli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. İşte o detaylar...

Her yeni kış mevsiminin, bir önceki kış şartlarına göre daha zorlu geçiyor ve özellikle ani hava değişimleri lastikten motor yağına otomobillerin birçok noktasına olumsuz etki ediyor.

Kış lastiklerinizi kontrol edin!

Uzmanlar, mevsim geçişlerinde lastiklerdeki havanın basıncının ani sıcaklık düşüşleri nedeniyle azaldığını ve düşük basıncın yürüyen aksama ciddi zararlar verdiğini belirtiyor. Bu sebeple haftada bir gün lastik basınçlarını kontrol etmek gerekiyor. Günümüzde piyasada bulunan birçok otomobilde TPMS adı verilen Lastik Basıncı Kontrol Sistemi yer alsa da doğru basınç değerlerinin sisteme girildiğinden emin olmak gerekiyor. Depodaki kışlık lastiklerinizin diş derinliği ve üretim tarihini de önden kontrol etmekte yarar var. Binek araçlarda kış lastiği zorunluluğu yok ama yinede her otomobil sahibi 1 Aralık itibariyle kış lastiğine geçiş yaptığı takdirde daha güvenli bir yolculuk imkanına erişmiş olur. Ayrıca lastiklerdeki düşük basınç direksiyonun ağırlaşmasına, yol tutuş dengesinin bozulmasına ve fren mesafesinin uzamasına neden olur.


Geri Dön