19 / 05 / 2024

Otomobilinizi kışa hazırlayın! İşte yapılması gerekenler!

Otomobilinizi kışa hazırlayın! İşte yapılması gerekenler!

Otomobillerin yoğun şekilde şehir dışı seyahatlerde kullanıldığı yaz aylarını arkada bırakırken, konforlu ve güvenli yolculuklar için otomobilleri kış aylarına hazırlamanın zamanı geldi.



Dikkat: Akü yarı yolda bırakmasın!

Yaz aylarında kolaylıkla çalışan otomobillerin kış ayları gelince "tek marşta" çalışmaması önemli bir uyarı olabilir. Çünkü zayıf bir akü soğuk havalarda aracın çalışması için gerekli olan elektriği üretemez.  Özellikle aracını 10 günden fazla kullanmayacak olan kişilerin, en az bir kez 20 dakikalık bir sürüş yaparak aküyü şarj etmeleri onları büyük bir masraftan kurtarabilir.

Soğutma sıvısı ve motor yağına dikkat!

Kontrol ve bakımları düzenli olarak yapılmayan otomobillerde, sistemli şekilde arızalar peş peşe geliyor. Hava sıcaklığının düşmesiyle sertleşen contalar ve hortumlar bu arızaların en önemli sebeplerinden biri oluyor.. Bu durumlarda soğutma sıvısı ve motor yağı kaçaklarına sebep oluyor. Böyle bir durumla karşılaşmamak için araç sahiplerinin kış etkisini hissettirmeden servis ziyaretinde bulunarak genel kontrollerini yaptırması gerekiyor. Ayrıca soğutma sıvısı ömrünü tamamladıysa mutlaka üreticinin belirttiği türde soğutma sıvısı değişiminin yapılması motor sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

Peugeot e-2008 satışa çıktı! İşte özellikleri ve 27 Ekim 2022 fiyat listesi

Yeni Skoda Enyaq vRS tanıtıldı! Fiyatı da ortaya çıktı! İşte 25 Ekim 2022 fiyat listesi

Togg ve THY el sıkıştı! Uçmadan mil kazan!


Geri Dön