19 / 05 / 2024

ÖTV kalkıyor mu? Araba alacaklar dikkat!

ÖTV kalkıyor mu? Araba alacaklar dikkat!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken'in yaptığı açıklamaya göre, çoğu kişinin fazla ticari araç olan araçlarını değiştireceğini ve bu nedenle özel tüketim vergisinde bir defaya mahsus indirim yapılacağı bekleniyor.



Araba almak isteyen vatandaşlar, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı'nın yaptığı açıklamanın ardından ÖTV indirimi olup olmayacağını merak ediyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçmişten günümüze araç alım ve satımlarında özel tüketim vergisi adı altında belirli ürün veya mallar üzerinden orantılı harcama vergisi olarak uygulanan vergidir.

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), bir ürün ithal edildiğinde veya ilk kez satıldığında ortaya çıkar. Katma Değer Vergisi (KDV) ise, mallar el değiştirildiğinde veya ikinci el olmasında dahi uygulanabilmektedir.

ÖTV kalkıyor mu? Araba alacaklar dikkat!


ÖTV Kalkacak mı?

Araba almak isteyen vatandaşlar Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu genel başkanının yapmış olduğu  açıklamadan sonra ÖTV indirimi olup olmayacağını merak ediyorlar. 

2021 ÖTV indiriminin kesin olarak ne zaman yapılacağına dair resmi bir açıklama gelmemiştir. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu başkanının yaptığı açıklama ile ÖTV indiriminin olacağı sadece beklenmektedir.

ÖTV kalkıyor mu? Araba alacaklar dikkat!

Araba Fiyatları Düşecek mi?

ÖTV indiriminin uygulanması ile, araba fiyatlarında büyük düşüş yaşanılacağı bekleniyor.  Doların ekonomiye etkisinden dolayı araba fiyatları oldukça artmıştır. 

ÖTV indirimi gelmesi ile araba almayı bekleyen vatandaşlar arabaların fiyatlarında düşüş beklemektedir. Fakat henüz 2021 ÖTV indiriminin gerçekleşip gerçekleşmediği netleşmdiği için araba fiyatlarının düşeceği de kesin olarak bilinmemektedir.

Araç sahipleri dikkat! Büyük indirim yapılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön