15 / 05 / 2024

Öyle bir zam geliyor ki, çalışan anneler yeni yılda paraya boğulacak!

Öyle bir zam geliyor ki, çalışan anneler yeni yılda paraya boğulacak!

Çalışan anneleri çok mutlu edecek müjdeli bir haber geldi. Yeni yılla birlikte çalışan annelerin alacakları ödeneklere yüklü miktarda zam geliyor.



DOĞUM İZİNDE OLAN ANNEYE 24 BİN 908 TL

Uygulamayla, annelik iznini kullanan doğum yapmış kadınlara, bu iznin kullanıldığı 16 hafta boyunca çalışmadıkları her gün için geçici iş görmezlik ödeneği verilmekte.

Ocak ayında maaşların zamlanmasıyla, çalışan annenin doğum izninde aldığı iş görmezlik ödeneği de artmış olacak. Bu kapsamdaki asgari ücretle çalışan annenin alacağı ödenek 16 bin 105 liradan 24 bin 908 liraya çıkacak.

Öyle bir zam geliyor ki, çalışan anneler yeni yılda paraya boğulacak!

YARI ZAMANLILAR İÇİN İŞKUR’DAN EN AZ 9 BİN 932 LİRA

Kanuna göre, doğum izni sonrası dileyen anneler ilk çocuk için 60 gün, ikinci çocukta 120 gün ücüncü çocukta ise 180 gün süreli yarım çalışabiliyor. Çoğul durumlarda bu sürelere 30 gün daha ekleniyor. Çocuğu engelli doğan annelerdeyse bu süre 360 güne çıkıyor

Bu zaman zarfında işveren anneye yarım maaş, İŞKUR da brüt asgari ücret üzerinden yarım çalışma ödeneği veriyor. İşte asgari ücretteki artışa paralel, bu ödenek de artıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön