28 / 04 / 2024

Özçete Karo 2015'te Rusya ve Afrika'ya ihracat yapacak!

Özçete Karo 2015'te Rusya ve Afrika'ya ihracat yapacak!

Zemin kaplama ve yapı elamanları alanında faaliyet gösteren Özçete Karo, 2015 yılında ihracat atağına geçmeyi hedefliyor. Firma, 2015 yılında Rusya ve Afrika'ya ihracat yapacak..



Zemin kaplama ve yapı elamanları alanında faaliyet gösteren Özçete Karo, 2015 yılında ihracat atağına geçmeyi hedefliyor. 2014 yılında Ortadoğu'da yaşanan olaylar ve Rusya'daki krizden dolayı ihracat pazarında sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Özçete Karo ortaklarından Burhan Özçete, "2015 yılında ihracatta hedef pazarlarımız arasında Afrika ülkeleri ve Rusya bulunuyor. 2014'te düşen ihracatımızı bu pazarlarla artırmak istiyoruz" dedi. 2015'te yeni kurumsal kimlikleriyle faaliyetlerini sürdüreceklerini kaydeden Özçete, "Alanında uzman ekibimizle yeni teknolojileri kullanarak kaliteli üretim yapmak için çalışıyoruz" diye konuştu. 


Hedeflerinin teknolojik yenilikleri takip ederek ürün çeşitliliğini ve pazar paylarını artırmak olduğunu söyleyen Burhan Özçete, "2015 yılında da yatırım ve ürün yelpazesini genişletme planlarımız var" şeklinde konuştu. İnşaat sektörüne yönelik zemin kaplama ve yapı elemanları alanında 1972 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini aktaran Özçete, "Dekoratif beton parke ve bordür gibi çevre düzenleme elemanları üretimi gerçekleştiriyoruz. 1994 yılında bölgede otomasyon karoya geçen ilk firmalardan biriyiz. 

2000 yılında da Alman ve İtalyan makineleri ile tek tabaka terrazo karo üretimine başladık" dedi. 

Tam otomasyon çalışan tesislerinde gereksinimlere göre üretim yaptıklarının altını çizen Burhan Özçete, "2010 yılında da koleksiyonumuza eklediğimiz kumlama serimiz için İtalyan teknolojisi kumlama makinemizi aldık. Bu teknoloji sayesinde Türkiye'nin birçok yerinden talep alıyoruz. Kumlama, sektörümüzde şu anda dünyanın en iyi teknolojilerinden biri" şeklinde konuştu. 

Çok farklı desenlerde üretimlerinin olduğunu belirten Özçete, özellikle dekoratif beton parke taşlarında 20 farklı desen ile hizmet verdiklerini aktardı. 


Hem karoda hem de dekoratifbeton parke taşlarında yıllık üretim kapasitelerinin yaklaşık 500 bin metrekare olduğunu aktaran Özçete, "Tek tabakalı ve iki tabakalı terrazo karo koleksiyonumuzun yanı sıra, tek tabakalı terrazo eskitme karo koleksiyonumuzla da hizmet sunuyoruz. Prekast ürünlerimiz olan iki tabakalı terrazo tretuvar ve washbeton karo koleksiyonu, çevre düzenleme elemanlarından dekoratif beton parke taşları da üretimini yaptığımız ürünlerimiz arasmdayer alıyor" diye konuştu. 


Dünya Bölge


Geri Dön