04 / 05 / 2024

Özçete Karo üretim kapasitesini 1 milyon metrekareye çıkardı!

Özçete Karo üretim kapasitesini 1 milyon metrekareye çıkardı!

İnşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu beton parke, bordür, dekoratif beton parke taşlan gibi çevre düzenleme elemanları üreten Özçete Karo, 2014'te yeni kurumsal kimliğiyle hizmet vermeye hazırlanıyor...




İnşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu beton parke, bordür, dekoratif beton parke taşlan gibi çevre düzenleme elemanları üreten Özçete Karo, 2014'te yeni kurumsal kimliğiyle hizmet vermeye hazırlanıyor. Özçete Karo ortaklarından Burhan Özçete, makine yatırımlarıyla üretim kapasitelerini toplam 1 milyon metrekareye çıkardıklarını belirterek, "Hedefimiz, teknolojik yenilikleri takip ederek çeşitliliğimizi ve pazar payımızı artırabilmek" dedi. 


İnşaat sektörüne yönelik zemin kaplama ve yapı elemanları alanında 1972 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini dile getiren Özçete, 42 yıllık tecrübelerini teknolojiyle birleştirdiklerini söyledi. 1994 yılında bölgede otomasyon karoya geçen ilk firmalardan biri olduklarını dile getiren Özçete, 2000'li yıllarda da Alman ve İtalyan makineleri ile tek tabaka Terrazo karo (suni mermer plak) üretimine başladıklarını söyledi. 2014'te yeni kurumsal kimlikleriyle hizmet vermeyi sürdüreceklerini kaydeden Özçete, "Tam otomasyon çalışan tesisimizde gereksinimlere göre üretim yapıyoruz. 


2010 yılında koleksiyonumuza eklediğimiz İtalyan teknolojisi kumlama (eskitme) makinemizi bölgemize getirmenin gururunu yaşadık. Kumlama teknolojisi sayesinde Türkiye'nin birçok yerinden talep alıyoruz" dedi. Çok farklı desenlerde üretimlerinin olduğunu ifade eden Özçete, özellikle dekoratif beton parke taşlarında, 20 farklı desenle hizmet verdiklerini aktardı. Karoda yıllık üretim kapasitelerinin yaklaşık 500 bin metrekare, dekoratif beton parke taşlarında yaklaşık 500 bin metrekare olduğunu anlatan Özçete, yıllık toplam 1 milyon metrekarelik üretim gerçekleştirdiklerini söyledi. Üretim çeşitliliklerinden de bahseden Özçete, şöyle konuştu: "Tek tabakalı ve iki tabakalı Terrazo karo koleksiyonumuzun yanı sıra tek tabakalı Terrazo eskitme karo koleksiyonumuzla da hizmet sunuyoruz. Prekast ürünlerimiz, iki tabakalı Terrazo tretuvar ve wasbeton karo koleksiyonu, çevre düzenleme elemanlarından dekoratif beton parke taşlan da üretimini yaptığımız ürünlerimiz arasında yer alıyor." 


Dünya Özel Ek


Geri Dön