28 / 04 / 2024

Özdemirbey Caddesi, kentsel dönüşümle 6 şeritli oldu!

Özdemirbey Caddesi, kentsel dönüşümle 6 şeritli oldu!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kentsel dönüşüm çalışmamız kapsamında yıllardır araç ve yaya trafiğinin yaşandığı Özdemirbey caddesini Doğum kavşağından Düztepe’ye kadar 2 şeritten 6 şeride çıkardık dedi...



Doğum evi kavşağından Düztepe’ye kadar olan kısımda Özdemirbey Caddesi’ni kentsel dönüşümle 2 şeritten 6 şeride çıkardıklarını kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yolun devamı olan Düztepe’den dutluğa kadar olan kısımda kamulaştırmalar ardından 6 şeride çıkartılması için yıkımların başladığını söyledi.



Yıkım yapılan alana gelerek incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Kentsel dönüşüm çalışmamız kapsamında yıllardır araç ve yaya trafiğinin yaşandığı Özdemirbey caddesini Doğum kavşağından Düztepe’ye kadar 2 şeritten 6 şeride çıkardık. Yolumuz şu anda hizmet veriyor. Yolumuzun devamı olan Düztepe’den Dutluğa kadar olan kısmında kentsel dönüşüm kapsamında yol genişletme ve konutları yenileme çalışmamız devam ediyor. Şuanda Kahvelipınar Mahallemizde yıkımlar yapılıyor. Amacımız öncelikle güney kuzey aksında en önemli caddemiz olan Özdemirbey caddesinin tamamını 6 şeride çıkarmaktır. Dutluktan sonrasını da Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla dutluktan Karataşa kadar bir Viyadükle 6 şeritli olarak bağlayacağız. Bu yolumuzu ayrıca havaalanı yolunu burç kavşağına bağlayan 12 km uzunluğundaki 12 şeritli yolumuza bağlantısını sağlayarak, şehir içi trafiğine ciddi bir katkı sağlamış olacağız. Çalışmamız şimdiden Gaziantep’imize hayırlı olsun.”dedi.


Sabah67. Yıl 


Geri Dön