07 / 05 / 2024

Özel hastanenin bahçesinde eczane ve MR'cıya yer var; gözlükçüye yok!

Özel hastanenin bahçesinde eczane ve MR'cıya yer var; gözlükçüye yok!

Sağlık Bakanlığı'nın Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o yönetmelik...




Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 31'inci maddesinin birinci fıkrasına eklenen bente göre 


Aynı bina ve bahçesi ile müştemilatı içerisinde serbest eczane ile 3153 sayılı Kanun kapsamında görüntüleme hizmeti sunan müessese ve laboratuvarlar hariç olmak üzere sağlık kuruluşları faaliyet gösteremeyecek.


Örneğin, optisyenlik müessesesi ile göz hastalıkları uzmanının mesleğini icra ettiği özel muayenehane ve sağlık kuruluşları aynı bina ve bahçesi ile müştemilatı içerisinde faaliyet gösteremeyecek. 


Aksi halde o sağlık kuruluşu, bir önceki aya ait brüt hizmet gelirinin yüzde biri oranında para cezası ile cezalandırılacak.


Hizmet birimlerinin açılmasıyla ilgili düzenleme!


Bugün (03 Temmuz 2014 Perşembe) tarihli ve 29049 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 33'üncü maddesine göre; özel izne tâbi hizmet birimlerinin Bakanlıktan izin almaksızın açıldığının ve buralarda hizmet verildiğinin tespiti halinde


Sağlık kuruluşu,  bir önceki aya ait brüt hizmet gelirinin binde beşi oranında para cezası ile cezalandırılacak ve sağlık kuruluşunun on gün süreyle faaliyeti durdurulacak.


Açıklamalar kısmındaki c) maddesine göre; aynı tarihte bina ve hizmet birimleri standartlarına ilişkin birden fazla maddeye aykırılığın tespiti halinde müeyyidelerden en ağır olanı uygulanacak.


Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i indirmek için tıklayın!

Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön