05 / 05 / 2024

Özel sektörün dış borcu ne kadar oldu? Kritik rakam açıklandı

Özel sektörün dış borcu ne kadar oldu? Kritik rakam açıklandı

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, mayıs sonu itibariyle 5,4 milyar dolar azalarak 163,6 milyar dolara gerilemiş durumda.



Aynı dönemde, bankacılık dışı finansal kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 286 milyon dolar gerilemiş durumda, tahvil stoku da 4 milyon dolar düşüşle 1,8 milyar dolar seviyesinde gerçekleşiyor. Bu dönemde finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 902 milyon dolar azalırken, tahvil stoku 247 milyon dolar yükselişle 10,4 milyar dolara ulaşmış durumda. 

Bankaların kısa vadeli kredi biçimindeki borçlanmaları, mayısta 2021 sonuna göre 894 milyon dolar artışla 5,6 milyar dolara, finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 156 milyon dolar yükselişle 1 milyar 39 milyon dolara çıkmış durumda. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön