05 / 05 / 2024

Özel sektörün dış borcu ne kadar oldu? Kritik rakam açıklandı

Özel sektörün dış borcu ne kadar oldu? Kritik rakam açıklandı

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, mayıs sonu itibariyle 5,4 milyar dolar azalarak 163,6 milyar dolara gerilemiş durumda.



Bir yıl içindeki anapara geri ödemesi 45,8 milyar dolar oldu
Uzun vadeli kredi borcunun alacaklıya göre dağılımı incelendiğinde, tahvil hariç özel alacaklılara olan borçlar mayısta 2021 sonuna kıyasla 2,6 milyar dolar azalarak 104,9 milyar dolara gerilemiş durumda. Aynı dönemde tahvil hariç özel alacaklılara olan kısa vadeli borç 814 milyon dolar artışla 7,9 milyar dolara yükseliyor.

Uzun vadeli kredi borcunun yüzde 63,2'si dolar, yüzde 33,4'ü Euro, yüzde 1,6'sı Türk lirası ve yüzde 1,8'i ise diğer döviz cinslerinden oluşuyor. Kısa vadeli kredi borcunun ise yüzde 38,6'sı dolar, yüzde 41,7'si Euro, yüzde 16,4'ü Türk lirası ve yüzde 3,3'ü diğer döviz cinsleri ile gerçekleştiriliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön