01 / 05 / 2024

Özgür Özel yenilikçi özel projelerini açıkladı!

Özgür Özel yenilikçi özel projelerini açıkladı!

Meclis'in en çok soru önergesi ve kanun teklifi veren milletvekillerinden biri olan Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak da oldukça yenilikçi projeler peşinde...



Meclis'in en çok soru önergesi ve kanun teklifi veren milletvekillerinden biri olan Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak da oldukça yenilikçi projeler peşinde. 


Projelerini açıklamaya bugün itibariyle Manisa POSTA'dan başlamayı tercih eden Özgür Özel, kentin ve ilin yıllanmış sorunlarına karşı farklı bakış açıları sunuyor CHP'li Özel, şehri ikiye ayıran tren yolunu göstererek buralarda farklı bir yaşam alanı yaratacaklarını söyledi. 


Özgür özerin en fazla öncelik verdiği sonullardan bir tanesi Manisa merkez ile Akhisar, Turgutlu, Salihli ve Alaşehir'de kentleri tam ortadan ikiye ayırarak, bazı mahalleleri tecrit eden demiryolları ile ilgili. 


Manisa'da sıkça yaşanan tren kazalarını da hatırlatan Özel, "Ben kendim trenlere ve demiryollarına aşığım. Tarihi istasyonları, etrafındaki güzellikleri koruyarak, yaşanacak mekanlar haline getireceğiz. Ancak demiryollarını, şehirleri ikiye böldüğü bölgelerde 5 metre yerin altına alacağız. Böylece imar farklılıkları ortadan kalkacak. 


Demiryolları bir fermuar gibi şehri ayırıyor biz o fermuarı kapatıp, şehrin iki yakasını biraraya getireceğiz" diye konuştu. Acil çözüm bekleyen sorunlardan birinin de kentsel dönüşüm ve imar planı olduğunu belirten Özel. şöyle devam etti: "Belediye Başkanı Cengiz Ergün'üıı. vatandaşların sayıda dilekçe ile mağduriyetlerini dile getirdiği ve böylece Belediye Meclisinde  reddedilerek başarısız olduğu imar planını biz başarılı plan ve projelerle uygulayacağız. 


Mağduriyet değil memnuniyet yaratan bir kentsel dönüşüm hazırlayacağız." 'Ranta değil halka açacağız' Özel. "Kentsel dönüşümün uygulanacağı mahallelerde tüm vatandaşların ortak Fikrini arayacağız. Biz bu mahallelerde oturan vatandaşlarımızı işgalci olarak değil, bu bölgelerin kahrını çekmiş kişiler olarak görüyoruz. Manisa'yı ranta değil, halka açacağız. Ortaya çıkacak olan yeni rantı, çıkar çevreleri ile değil mahallenin sakinleriyle paylaşacağız" açıklamasında bulundu. Özel, Murat Karayalçın'm başarılı imar ve kentsel dönüştün projelerini Manisa'da hayata geçireceğini ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin bu konuda danışmanlığını yapacağını bildirdi. 


Posta Manisa


Geri Dön