06 / 05 / 2024

Özkardeş Grubu, İzmir'de yeni proje yapmayı planlıyor!

Özkardeş Grubu, İzmir'de yeni proje yapmayı planlıyor!

Başak Depoculuk'u Özkardeşler satın aldı Fransız firması Groupama Sigorta, yedi yıl önce satın aldığı Başak Depoculuk'a ait Bayraklı'daki 60 dönümlük alanı, üzerindeki mülklerle birlikte Özkardeş Grubu'na sattı



Başak Sigorta'yı alarak 2006 yılında Türkiye pazarına giren Fransız sigorta devi Groupama Sigorta, Bayraklı'daki soğuk hava deposu Başak Depoculuk'u Özkardeş Grubu'na sattı. 


İzmir'in en değerli yerlerinden biri olan yeni kent merkezinde yer alan 60 dönümlük arsa için yapılan zorlu pazarlıkta ipi göğüsleyen VİLTUR Villasaray Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş. oldu. Satış rakamıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, Özkardeş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Özkardeş arsaya yapacakları proje konusunda değerlendirmelerin sürdüğünü açıkladı. Bu satın alma ile  İzmir  yeni kent merkezinde Folkart, Ege Perla, Kavuklar, Mistra gibi dev projelere bir yenisi eklenecek. 


Devler talip oldu Avrupa'nın en büyük sigorta şirketlerinden biri olan Fransız Groupama, Ziraat Bankası'nın yüzde 56.67'lik Başak Sigorta hissesini 7 yıl önce satın aldı. Bu satın alma sonucunda Başak Sigorta'ya ait Türkiye'nin birçok şehrinde yer alan gayrimenkuller Fransız şirketin mülkiyetine geçti. İzmir Bayraklı'da 1975 yılında kurulan Başak Depoculuk AŞ' de Fransızların oldu. Fransızlar, daha sonra gayrimenkulleri ellerinden çıkarma kararı oldu. Bu doğrultuda 4 parçadan oluşan, 60 dönüm alan üzerinde kurulan ve 46 adet soğuk oda barındıran Başak Depoculuk da satışa çıkarıldı. Pazarlık usulüyle satışa çıkarılan arsalara, aralarında İstanbullu inşaat devlerinin de olduğu çok sayıda grup ilgi gösterdi. Uzun süren görüşmeler sonucunda yapılan pazarlığı kazanan özkardeş Grubu oldu. 


'Proje hazırlanıyor' 

Özkardeş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Özkardeş, satın aldıkları arsanın 4 parçadan oluştuğunu ve İzmir'in en güzel yerinde bulunduğunu söyledi. Arsayı satın almak için Groupama Sigorta ile bire bir görüşmeler yaptıklarını ifade eden Özkardeş, İstanbul'dan büyük şirketlerin de arsayla ilgilendiklerini duyduklarını dile getirdi. 


Uzun süren görüşmeler sonucunda arsayı kendilerinin aldığını belirten Özkardeş, satış rakamı konusunda bir açıklama yapmayacaklarını söyledi. Arsayı nasıl değerlendirecekleri konusunda henüz bir karar vermediklerini dile getiren Özkardeş, "Kendi içimizde değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Projenin detaylarını görüşüyoruz. Proje ortaya çıktığı anda kamuoyuna açıklayacağız" dedi. 

Yeni Asır/Sinan Doğan 


Geri Dön