01 / 05 / 2024

Paladyum fiyatı sıçradı!

Paladyum fiyatı sıçradı!

Paladyum, Rus devlete ait iki rafineriden yapılan teslimatların Londra Platin ve Paladyum Borsası garantili akreditasyon listesinden çıkarılmasının ardından arz endişeleri nedeniyle yükselmeye devam etti.



Paladyumda bugün sıçrama yaşanıyor.Paladyum iki tane rus rafinerisinin londra piyasası tarafından askıya alınması ve CME Group tarafından potansiyel tedarik bozulmalarına dair endişelerin paylaşılması ile yükselişini sürdürdü.

Bloomberghtcom'da yer alan habere göre; spot paladyum değerini yüzde 2,6 artırarak 2 bin 495 dolar oldu.Cuma günü yüzde 8,7 değer kazanan değerli metalin yükselişi, Ukrayna işgalinin üretimde kilit ülke olan Rusya'ya yönelik yaptırımları almasıyla başladı ve geçtiğimiz ay rekor seviyelere ulaştı. Rusya, dünya çapında üretilen paladyumun yüzde 40'ını üretiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön