18 / 05 / 2024

Palm City'de ister satın al, ister kirala!

Palm City'de ister satın al, ister kirala!

Gençer Grup Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Gençer, "Palm kirada oturmaya başlıyorsunuz. 2 yıl sonra satın almaya karar verirseniz o güne kadar ödediğiniz tüm kira tutarı evin peşinatına sayılıyor" diyor



Palm City'nin fikir babası ve kurucusu, Gençer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençer'le İlk kez 2003 yılında tanıştığımda kendisini biraz merak, biraz heyecan, biraz da endişe ile dinlemiştim. Çünkü Palm City de yapılacakları Antalya için bir ilkti, açıkçası, çölün ortasında bir vaha kurmanın hayali gibi gelmişti anlattıkları... Bu projenin gerçekleşebileceğine inanmamıştım, benim gibi herkes merak içindeydi aslında... Orhan Gençer'in Yeşilbayır beldesinde satın aldığı 600 dönümlük arazi, bozkırın ortasında makilik bir alandı. Yemyeşil Antalya'nın burnunun dibinde tek dikili ağacın olmadığı bir bozkır... Altı yıl geçmiş aradan. İnşaat sektörü için, hatta böylesi büyük bir proje için çok uzun bir zaman değil aslında. Orhan Gençer şöyle anlatıyor bu altı yılı: "Önce arazinin tesviyesi, işi 4 etaba bölerek projelendirme, sonra maketler, ardından ilk temellerin atılması. `Hayallerinize yer açıyoruz' sloganıyla başlayan harıl harıl bir çalışma. O gün planladık, o gün söz verdik ve yapacağız dediğimiz her şeyi bugün gerçeğe dönüştürdük, hatta fazlasıyla..."
6 yıl sonra Palm City
Yaşam uzun zaman önce başlamış Palm City'de... İş başlamadan dikilen her fidan büyümüş... Her yer yemyeşil ve çiçek kokuyor. Yeni evlenip taşınanlarının çocukları olmuş, hatta kimisi sitede açılan uluslararası kreşte eğitim görmeye başlamış bile. Birbirini hiç tanımayan çiftler Palm Cafe' de hünerlerini sergileyip birbirlerini ağırlıyorlar. 'Emekli olduk artık kendimize daha çok vakit ayıracağız' diyen çiftler, tenis turnuvalarına, dans kurslarına katılmaya başlamış. Palm City Sports Club girişindeki bisiklet park alanı yetmez olmuş. Çünkü bütün çocuklar şehrin keşmekeşinden uzakta, oynayacak bir çok alana sahip olmanın verdiği mutlulukla ailelerini merak içinde bırakmadan güven içersinde istedikleri kadar oynama ve bisiklete binme şansına sahipler. Bir yandan da Palm City de kahvaltı sofralarındaki zeytinler bu mini kent deki zeytin ağaçlarından... Palm City annelerinin el emeği ile toplanıp sofraların baş tacı oluyor...

İster satın al, ister kirala
Palm City, bir kent görünümünü aldıktan sonra Gençer grup yöneticileri yeni ufuklara yelken açarak, yenilikler arayışına girdiler. Ekonomik belirsizliklerin devam ettiği hepimizin ne olacak diye beklemeye geçtiği bu dönemde Gençer Grup Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Gençer "Hayallerinizi yaşamayı ertelemeyin istedik, satın alma kararı için şüpheleriniz mi var? O zaman yeni bir projemiz var sizler için"diyor ve "Satın alma opsiyonlu kiralama paketi..." öneriyor...

Satın alma opsiyonlu kiralama nedir?
Bugün yaşamak istediğiniz evi seçiyorsunuz. Kirada oturmaya başlıyorsunuz. Evinizi kiraladıktan 2 yıl sonra satın almaya karar verirseniz o güne kadar ödediğiniz tüm kira tutarı evin peşinatına sayılıyor. Yani aslında kendinize kira ödüyorsunuz.

Biz soruyoruz, Gençer cevaplandırıyor:

Neden Satın alma opsiyonlu kiralama?
Bugün hepimiz krizin etkisini yitirmeye başladığını düşünsek de emin olamıyoruz. Bu sebeple de yatırım ve yaşam kararlarımızı erteliyoruz. Yatırımı ertelemek kabul edilebilir belki ama neden daha iyi bir hayat yaşama şansımız varken yıllarımızı bekleyerek geçirelim. Çıkış noktamız burası .

Sizin firma olarak burada avantajınız ne?
Palm City yeni bir yaşam biçimi sunuyor. Bu konuda emin olmayan müşterilerimiz daha önce de oldu. Bu kişiler Palm City'den birer ev kiralama yolunu tercih ettiler, ama sonunda hepsi eğer imkânları varsa ev sahibi oldular. Biz Kiralama yoluyla Palm City'de yaşamaya alışanların bir daha şehrin kargaşasına kirli ve güvensiz ortamına dönemeyeceğini biliyoruz.

Peki, Palm City de 180m2, 4 odalı, 2 kapalı garajlı bir evin kiralama maliyeti nedir?
KDV dâhil aylık bin 500 TL. Şirket adına yapılan kiralamalarda 230 TL her ay KDV matrahınızdan düşüyorsunuz. Büyük avantaj.

Bahsettiğimiz dairenin genel giderleri ne kadar?
Bugün için aylık genel gider olarak 185 TL Palm City yönetim hesabına yatırılıyor. Bu rakamın içinde açık kapalı yüzme havuzu, sauna, buhar odası, tenis kortu, 24 saat güvenlik, ç evre bakımı, ücretsiz teknik servis, kapıcı hizmetleri, apartman ve garaj temizliği, jeneratör ve asansör bakımı giderleri var.

Isınma veya soğutma giderleri nedir?
Isınma da soğutmada kanallı klima sistemiyle yapılıyor. Her ne kadar cepheye göre değişse de, binalarımızın ısı yalıtımı çok iyi, 3 camlı doğrama kullanıyoruz bu yüzden ödediğiniz paranın tam karşılığını alıyorsunuz. Yazın en sıcak, kışın en soğuk ayda ortalama 800-850 KW elektrik tüketimi oluyor. Bunun bir sebebi de iklim farkı . 300 m rakımdan dolayı; sehir merkezine göre yazın sıcaklık ortalama 5 derece, nem oranı da yüzde 40 daha düşük. Bu yüzden yazın en sıcak günlerinde hissedilen sıcaklık Antalya merkeze göre yaklaşık 10 -12 derece daha düşük. Sakinlerin büyük bölümü gece klima çalıştırmaya dahi gerek duymuyor.

Çalışan anneler ve çocuklar için planınız var mı?
Palm City de oturmanın ayrıcalık olduğunu hep söylüyoruz. Geçtiğimiz yıl Palm City'de ICCA uluslararası kreşi açıldı. Aslında çocukların bu kadar özel bir kreşe servise binmeden yürüyerek veya bisikletle gitmesi bile başlı başına büyük bir olay. Ayrı ICCA'in Palm City'de oturanlara uyguladığı özel bir indirim de var.

Şehircilik anlamında Yeşilbayır'ın gelişimi ne durumda?
Yeşilbayır Belediyesi geçen yıl komşu beldelerle birleşerek Antalya Merkeze bağlı 5 ilçeden biri oldu. Döşemealtı adını aldı. Antalya'nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri de Döşemealtı'nda açılacak. Pek yakında bu alışveriş merkezinin Yeniköy ve Yeşilbayır'da kurulan; balından, tereyağına, sütüne, sebze ve meyvesine kadar doğal ve hormonsuz ürünlerin satıldığı köy pazarlarıyla rekabetini göreceğiz.

Antalya'nın kuruluş çalışmaları süren ilk özel üniversitelerinden biri de eğitim için yine Döşemealtı'nı seçtiler. Kurulacak Üniversitelerden birinin Palm City'e uzaklığı sadece 1,5 km. Ayrıca Palm City içinde önümüzdeki öğretim yılında İngiliz sistemiyle eğitim veren, denkliği alınmış ilk uluslararası okul da açılacak.
Tevfik Güngör/Kobiden.com 


Geri Dön