02 / 05 / 2024

Palmyra Atollular Türkiye'den ev alabilir mi?

Palmyra Atollular Türkiye'den ev alabilir mi?

ABD'ye ait bir atol olan Palmyra Atol vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Palmyra Atollular Türkiye'den ev alabilir mi? Palmyra Atollular Türkiye'den arsa alabilir mi?



Palmyra Atollular Türkiye'den ev alabilir mi?

Palmyra Atolü, ABD'ye ait bir atoldür. Belirli bir nüfusu yoktur. Toplam 12 kilometrekaredir ve Pasifik Okyanusunda bulunur. Ortalama yıllık yağış miktarı yılda yaklaşık 4.400 mm ve Gündüz sıcaklığı ortalama 29 derecedir.


Peki, ABD'ye ait bir atol olan Palmyra Atol vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Palmyra Atollular Türkiye'den ev alabilir mi? Palmyra Atollular Türkiye'den arsa alabilir mi? Palmyra Atollular Türkiye'den işyeri alabilir mi? 


Türkiye Tapu Kanunu kapsamında yapılan düzenlemelere göre, yabancı ülke vatandaşları Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen yabancı uyruklu vatandaşların aşağıdaki belgeleri temin ederek, tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Gereken belgeler..

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.



Geri Dön