28 / 04 / 2024

Pamukkale Karahayıt Mahallesi turizm merkezi olacak!

Pamukkale Karahayıt Mahallesi turizm merkezi olacak!

Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) Başkanı M. Ergün Turan, Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesinde farklı versiyonda bir kentsel dönüşüm yaptıklarını dile getirdi.



Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesinde farklı versiyonda bir kentsel dönüşüm yaptıklarını dile getiren Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, turizm anlamında ciddi bir iş yaptıklarını, termal turizmin olduğu Karahayıt bölgesinde dönüşüme katkı sağlayacak 10'a yakın tesisin olduğu projeyi bitirmek üzere olduklarını dile getirdi. Pamukkale'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutlarla birlikte inşa edilen pansiyonların, bölgenin termal turizm açısından cazibe merkezi haline gelmesine önemli katkı sağlayacağım söyledi. Projenin  TOKİ  için de farklı bir uygulama olduğunu vurgulayan Turan, proje kapsamında Karahayıt'ta 40 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarım ve buradan hiçbir kar beklentilerinin olmadığını kaydetti. 27 hektarlık alanda konut, iş yeri ve pansiyonların inşa edilmesi planlanan proje kapsamında yeni yaşam merkezinde, yöresel mimariye uygun 42'si 1+1,90'ı 2+1 ve 126'sı 3+1 olmak üzere 258 konutla 24 derslikli ilköğretim okulu, 4 işyeri ve 10 termal pansiyon yapıldı. 


ÇALIŞMALARDA SONA GELDÎNDİ 

TOKİ tarafından Pamukkale İlçesine bağlı 'kımızı su"yu Ue ünlü termal tesislerin bulunduğu Karahayıt Mahallesinde iki yıl önce projelendirilip kentsel dönüşüm çakmalarının başladığı bölgede sona gelindi. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön