18 / 05 / 2024

Para biriktirmenin 10 kolay yolu! 

Para biriktirmenin 10 kolay yolu! 

Bu 10 yöntemle kısa süre içerisinde kolayca para biriktirebilirsiniz! Peki, nasıl para biriktirebilirsiniz? İşte para biriktirmenin 10 kolay kolu...



Para biriktirmenin 10 kolay yolu! 

Adım 6: Acil durum fonu oluşturun!

Bütçenize gerekli ayarları çekip para birikimi yapabilecek boşluğu yarattıktan sonra ilk hedefiniz bir acil durum fonu oluşturmak olmalı. Acil durum fonunun altında yatan fikir, hastalık ve işsiz kalma gibi durumlarda, çalışamadığınız durumlarda, gelmeniz halinde parasız kalmamanızdır. Yani elinizin altında bir acil durum fonunun olması, bir süre düzenli gelir olmadan da finansal olarak aşağı batmamanızı sağlar. Eğer bir eviniz ve bakmak zorunda olduğunuz kimse yoksa üç-altı aylık giderlerinizi kapsayacak bir acil durum fonu oluşturun. Eğer bir eviniz ve bakmakla yükümlü olduğunuz birileri (çocuklarınız vs.) varsa bu fonu altı-dokuz aylık miktara çıkarın. 

Para biriktirmenin 10 kolay yolu! 

Adım 7: Kısa dönem fonlarından kurtulun!

Acil durum fonu oluşturduktan sonraki adımınız, kredi kartı borçları gibi kısa dönem borçlardan kurtulmaktır. Örneğin yüksek tutarlı krediler veya KYK benzeri öğrenim kredisi gibi uzun vadeli borçları ödemek şu an için mümkün olmayabilir, o yüzden tasarruftan geriye kalan para kredi kartı borçlarını ödemek için kullanılmalıdır. Zira kısa dönem borçlarınızı ne kadar çabuk öderseniz faizlerinden de o kadar çabuk kurtulursunuz. 

Para biriktirmenin 10 kolay yolu! 

Adım 8: Bir birikim hesabı açın

Acil durum fonunuzu oluşturup kredi kartı borçlarınızı ödedikten sonra sıradaki hamleniz, resmen faaliyete geçmek için size uygun bir bankadan birikim hesabı açmak olmalıdır. Bir birikim hesabı açarak, harcamalarınızdan artırdığınız tasarrufları hesabınıza düzenli bir şekilde aktarmanız gerekir. Birikimlerinizi tutmak için herhangi bir bankadan mevduat hesabı açabilirsiniz ancak tercihen hesap işletim ücreti ödemek zorunda kalmayacağınız bir banka seçebilirsiniz.

Tarıma büyük destek! Ödenen para çok ciddi boyutlarda

Adım 9: Kısa vadeli hedefler için tasarruf edin

Kısa vadeli hedefleri halletmeden önce daha uzak bir döneme yönelik hedefler için para biriktirmeye başlamak mantıksız gelebilir ama bu ileride rahat etmenizi sağlayacak bir uygulamadır. Örneğin, eğer bir ev satın almak için para biriktirmeye geç vakitte başlarsanız, bunun için ayırmayı düşündüğünüz birikimlerin büyümek için daha az zamanı olacak ve aynı zamanda yeterince biriktirememe riskiyle karşı karşıya olacaksınız. Diyelim ki 65 yaşında ev satın alma planınız var ve 30 yaşından beri her ay 200 lira kenarı attınız. Eğer birikiminiz yıllık yüzde 8 faiz getirirse, 65 yaşında elinizdeki para 413,000 lira civarı olacaktır. Ama eğer benzeri uzun vadeli bir birikim hedefi için 40 yaşına kadar beklerseniz bu rakam 175,000 liraya düşer, önceki rakamın yarısından bile az! Bu yüzden uzun vadeli hedeflerinizi de kısa vadeli hedeflerinizin önüne koymanız ve planlamanız gerekir.

Zam üstüne zam almıştı! Cep yakan gıda fiyatlarıyla ilgili bu kez iyi haber

Adım 10: Geriye kalan parayla yatırım yapın

Bir acil durum fonu oluşturdunuz, kısa vadeli borçlarınızı ödediniz ve para biriktirmeye başladınız. Daha ne için birikim yapacaksınız? Cevap şu; her şey için. Biraz fazla paranın ne zaman işinize yarayacağı hiç belli olmaz. Mesela, o çok istediğiniz mobilyaları alabilir veya yıllardır düşlediğiniz tatili yapabilirsiniz. Eğer diğer önemli şeyleri hallettikten sonra cebinizde hala para kalıyorsa bu parayla yatırım yapın. Elinizde kalan ve yakın zamanda işinize yaramayacak parayı yatırım için kullanmanız her zaman iyi bir seçenektir çünkü tarihin bize gösterdiği kadarıyla hisse senetleri, altın ya da aynı çaptaki yatırım alanları zaman içerisinde ciddi gelir getirisi sağlamaya devam ediyor. 1-2 yıl içerisinde ihtiyacınız olacağını düşündüğünüz para ile yatırım yapmanız akıllıca olmayabilir çünkü yatırımınız değer kaybederse kayıplarınızı nötrlemek için zamanınız olmayacaktır. Ama daha önemli birikim hedeflerini hallettiyseniz, geriye kalan parayı aklınıza uygun yatırımlara yönlendirmeniz daha fazla para kazanmak için etkili ve doğru bir strateji olabilir. Para biriktirmek emek, ciddi bir planlama ve özdenetim gerektiren bir şeydir.

KAYNAK: https://www.youtube.com/watch?v=V4iaMC_sMIA

İş Bankası'ndan yeni kampanya! 30 Kasım'a kadar acele edin!
Denizbank'tan müjde! 1 Sene boyunca ücretsiz! 30 Kasım'a kadar faydalanabilirsiniz!
Goldman Sachs'dan flaş açıklama!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön