29 / 04 / 2024

Para cezaları geri ödeniyor! Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

Para cezaları geri ödeniyor! Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

Pandemi döneminde kesilen para cezaları ile ilgili son dakika haberi geldi. Kesilen tüm cezalar tek tek geri ödenecek.



Pandemi döneminde milyonlarca kişiye sokağa çıkma ve maske takma zorunlulu yasaklarını çiğneyenler için para cezaları kesilmişti. Bu cezalar için itirazda bulunan kişiler için müjdeli haber geldi. Kesilen tüm para cezaları tek tek geri ödenenecek.

Para cezaları geri ödeniyor! Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

KESİLEN PARA CEZALARI GERİ ÖDENECEK!

Bir dönem tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi tüm ülkeleri altüst etmişti.  Pandemi döneminde maske zorunluluğu ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle kesilen para cezalarına itirazlar sürmeye devam ederken Anayasa Mahkemesi'nden (AYM) 5 Nisan 2023 tarihinde karara bağlanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile koronavirüs salgının ilk kez görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden 9 Kasım 2022 tarihine kadar geçen dönem içinde, tahsil edilen tüm cezalardan vazgeçildiği aktarıldı.

Para cezaları geri ödeniyor! Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

HEMEN HASAPLARINIZA BAKIN!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne verilecek başvuru formu Resmi Gazete ekinde yer aldı. Kesilen para cezaları, 31 Aralık 2024 tarihine kadar yapılacak başvurudan sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafına belirlenecek usul ve esaslara göre iade edilecek.

Para cezaları geri ödeniyor! Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

PARA CEZALARININ İADELERİ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI GEREKİYOR! 

Ceza ödemelerinin geri iadesi için öncesinde başvuru yapılması gerekiyor. Başvurular Resmi Gazete'de yayımlanan başvuru dilekçesi doldurulduktan sonra varsa idari yaptırım karar tutanağı ile ödeme belgesinin birer örneğinin dilekçeye eklenerek 31 Aralık 2024 tarihine kadar ödemenin yapıldığı idari birime iletilerek yapılıyor.

CEZA PARA İADEDİ BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Başvurular, ödemenin vergi dairesine veya vergi dairesi adına banka/PTT'ye yapılması helinde, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet adresi www.gib.gov.tr üzerinden yapılabilecek aynı zamanda ödemenin yapıldığı vergi dairesine doğrudan veya posta yoluyla ya da diğer vergi daireleri aracılığıyla da yapılabilir. 

Eğer ödemeler cezayı veren birime hizmet veren muhasebe birimine, malmüdürlüğüne veya defterdarlık muhasebe müdürlüğüne yapılırsa, ödemenin yapıldığı muhasebe birimine doğrudan veya posta yoluyla ya da diğer muhasebe birimleri aracılığıyla başvurular yapılabilir.

MTV ve gelir vergisinde son ödeme günü bugün! Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Ticaret Bakanı Bolat açıkladı! Fırsatçılara resmen ceza yağdı!

Geri Dön