07 / 05 / 2024

Parası olan nereye yatırmalı? Uzmanı kesin ve net cevap verdi!

Parası olan nereye yatırmalı? Uzmanı kesin ve net cevap verdi!

Her gün değişen fiyat etiketleri ve gelen zamların ardı arkası gelmezken, vatandaşın kafası  elindeki parayı nasıl değerlendireceği konusunda iyice karıştı. Murat Ali Calman yatırımcılara borsa ve kriptoyu işaret etti.



Zorlaşan yaşam koşulları karşısında tasarruf yapmak neredeyse imkansız hale gelirken, vatandaşlar ellerindeki parayı nasıl değerlendireceğini araştırıyor. Enflasyon karşısında değer kaybeden Türk Lirası’nı korumak için yatırımını nereye yapması gerektiğini sorguluyor.

Sosyal medya hesabından yatırım tavsiyeleri veren Kripto fenomeni Murat Ali Calman, fiyatı bir ayda 6 liradan fazla artan benzini örnek vererek https://twitter.com/calmanmuratali X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

“Benzin litre fiyatı yılbaşında 35,17 lira iken bugün 41,92 TL” diyen Calman bu süre zarfında doları yüzde 3,94, bitcoinin yüzde 25, BIST100 endeksinin de yüzde 25 yükseldiğini belirtti. Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş hissesinde yüzde 279, Reeder Teknoloji San. ve Tic. A.Ş hissenin ise yüzde 160  arttığını söyledi.  Murat Calman verdiği rakamların anlamını şöyle açıkladı: Sizleri enflasyondan koruyabilecek olan ürün borsa ve kriptodur. Faiz, dolar, altın yatırım değil tasarruf ürünüdür. Enflasyon karşısında kesinlikle yeterli değildir.  Murat Calman yatırımcıya borsa ve kriptoyu önerdi.

İŞTE MURAT CALMAN’IN O PAYLAŞIMI VE TAKİPÇİLERİNİN YORUMU

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da ihracat oranı yüzde 70’in üzerinde olan şirketler! İşte Şubat 2024 listesi

Borsa İstanbul’da işlem gören 9 hisse için 9 aracı kurum hedef fiyat açıkladı!

Borsa İstanbul’da yatırımcının halka arzlara ilgisi azaldı!  

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

 


Geri Dön