30 / 04 / 2024

Patateste bir yıllık stok tamam! En ucuz patates Antalya Hali'nde 3 TL! 28 Eylül 2022 fiyat listesi

Patateste bir yıllık stok tamam! En ucuz patates Antalya Hali'nde 3 TL! 28 Eylül 2022 fiyat listesi

Patates hasadı tam gaz devam ediyor. Bu seneki rekolteden memnun olan üreticiler, Nevşehir'deki depolara sevk edilen yaklaşık 3 milyon ton patatesin, yeni hasat dönemine kadar ihtiyacı karşılayacağını öngörüyor. Peki İstanbul, Antalya ve Ankara halinde patates fiyatları ne kadar? 



Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hasat edilen patates, tır ve kamyonlarla ülkenin patates ambarı konumundaki Nevşehir'de yer alan kayadan oyma yeraltı depolarına getiriliyor. Bu seneki rekolteden memnun olan üreticiler, Nevşehir'deki depolara sevk edilen yaklaşık 3 milyon ton patatesin, yeni hasat dönemine kadar ihtiyacı karşılayacağını tahmin ediliyor.

Patateste bir yıllık stok tamam! En ucuz patates Antalya Hali nde 3 TL! 28 Eylül 2022 fiyat listesi

Nevşehir'in Gülşehir ilçesi ile Kavak ve Ortahisar beldelerinde bulunan ve yer altına oyularak yapılan depolar, tüketicinin patates ve narenciye ihtiyacının sene boyunca karşılanabilmesi amacıyla hizmet sunuyor.

Milyonlarca sene önce Erciyes, Güllü Dağ ve Hasan Dağı'nın püskürttüğü lavların oluşturduğu yumuşak tüf kayalara oyulan depolar, patates ve narenciyenin kış boyu bozulmadan korunmasına olanak sağlıyor. Peki bu sene patates fiyatları artacak mı? 3 büyük halde patates fiyatları ne kadar? İşte 28 Eylül 2022 fiyat listesi...


Geri Dön