10 / 05 / 2024

Patronlara mektup gönderen SGK, asgari ücret konusunda neden uyardı?

Patronlara mektup gönderen SGK, asgari ücret konusunda neden uyardı?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), Türkiye genelinde patronlara bir yazı göndererek, asgari ücret konusunda uyarıda bulunduğu iddia edildi.



Asgari ücrete yapılan yüzde 54.7'lik zammın ardından, çalıştırdığı herkesi asgari ücretli gibi beyan eden patronlara SKG tarafından bir uyarı yazısı gönderildi.

Patronlara mektup gönderen SGK, asgari ücret konusunda neden uyardı?

Geçtiğimiz aralık ayında gündemi bir hayli meşgul eden asgari ücretin 8 bin 506 TL’ye yükseltilmesinin yankıları sürerken, şimdi de SGK’nın, işverenlere bir yazı göndererek, asgari ücret konusunda uyardığı ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer’in haberine göre SGK, kalifiye personeline asgari ücretten daha yüksek maaş verdiği halde asgari ücretli gibi gösteren binlerce işletmeye bir yazı göndererek uyarıda bulundu.

Söz konusu uyarı mektubunda, bazı işverenlerin, asgari ücretin üzerinde maaş ödediği yöneticilerle, nitelikli usta ve kalifiye elemanlarını SGK'ya asgari ücretli ya da asgari ücrete yakın ücret alıyormuş gibi beyan eden işletmelerin tespit edildiği vurgulandı.

Gönderilen yazıda, devleti zarara uğratanların çapraz denetimler ve ihbarlarla ortaya çıkarılarak geriye dönük yüklü cezalara çarptırılacağı, teşviklerinin de kesileceğinin altı çizildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön