02 / 05 / 2024

Perakendeciler karamsar, işler azalıyor, fiyatlar artıyor!

Perakendeciler karamsar, işler azalıyor, fiyatlar artıyor!

TEPAV'ın açıkladığı perakende güven endeksi araştırmasına katılan perakendeciler işlerin kötüleştiğini belirtti. Fiyatlarda artış bekleyenlerin oranı artarken istihdamda artış bekleyenlerin oranı ise azaldı.



Eylül 2022’de TEPE anketine katılanların yüzde 8,6’sı geçen yılın aynı dönemine göre işlerinde artış olduğunu belirtirken, işlerinde düşüş olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 50,1 oldu. Geçen yıla göre işlerinde bir değişiklik olmadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 41,2 olarak kaydedildi.

İyileşme bekleyen yüzde 13,7

Geçtiğimiz 3 ayda işlerin durumunun kötüleştiğini belirtenlerin oranı yüzde 37,3 iken, önümüzdeki 3 ayda işlerinde iyileşme bekleyenlerin oranı ise yüzde 13,7 oldu. Önümüzdeki 3 ayda satış fiyatlarında artış bekleyen perakendecilerin oranı yüzde 83,1’e tırmandı. “Birden fazla türde ürün satan bakkal, market ve büyük mağazalar” sektörü Eylül ayında perakende güveni en fazla artan sektör oldu.

Satış beklentisi hız kesmedi

Gelecek 3 aya ilişkin satış beklentilerinin denge değeri Eylül 2022’de 0,6 puan oldu ve ilgili alt endeks 2020 yılı sonundan beri ilk kez olumlu değerlendirmelerin daha ağırlıkta olduğu pozitif değer aldı. Buna göre önümüzdeki 3 aya ilişkin satış beklentileri, bir önceki aya göre 3,6, bir önceki yılın aynı ayına göre 16,8 puan artış kaydetti.

 

AVM’lerde kiralanabilir alan ciroları Ağustos'ta ne kadar oldu?

AVM Perakende Ciro Endeksi ağustos ayında yüzde 133,4 yükseldi!

16 soruda Türkiye'de AVM'ler 2022! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön