10 / 05 / 2024

Perakendecilerin outlet AVM'lerdeki mağaza kiralama talepleri katlandı!

Perakendecilerin outlet AVM'lerdeki mağaza kiralama talepleri katlandı!

Ünlü firmaların stoklarını eritmelerine imkan sunan veya ikinci kalite ürün satışı yapılan outlet AVM'lerde mağaza kiralamalarına olan talep katlandı...



RENOVASYON PROJESİ BAŞLATTI

İstanbul'un Güngören ilçesinde yer alan Kale Outlet Center, 2007'de kapılarını açtı. Şu anda 104 mağazasıyla hizmette bulunan alışveriş merkezi, bir süre önce renovasyon projesine start verdi. AVM Müdürü Ali Galip Dedeoğlu, renovasyon projesinin bitirilmesiyle beraber mağaza sayısında artış yaşanacağını, bu şekilde ulusal ve uluslararası birçok yeni markayı bünyelerine katmayı hedeflediklerine dikkat çekti. Dedeoğlu, “Alışveriş merkezimiz şu anda yüzde 90 doluluk oranı ile yerli ve yabancı seçkin markaların outlet konseptleriyle ziyaretçilerine hizmet veriyor. Yönetim olarak çekim gücü ve ciro kabiliyeti yüksek olan markaları da mevcut karmamıza katıp performansımızı en üst seviyeye çekmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 

Perakendecilerin outlet AVM lerdeki mağaza kiralama talepleri katlandı!

Para Dergisi'nden Özbey Men'in haberine göre; Kovid-19 salgınıyla beraber başlayan kapanma dönemlerinin sona ermesiyle perakende şirketlerinin kiralama taleplerinin oluşmaya başladığına dikkat çeken Dedeoğlu, şöyle konuştu:

“Geçmiş dönem krizini fırsata çevirmek isteyen markalar var. Sosyalleşme ihtiyacinin artması ile birlikte, yeme içme almalarna olan taleplerde de buna paralel bir artış gözle alıyoruz. Perakendecilerin ilgisinin artması önemli. Bu nedenle bize gelen talepleri titizlikle değerlendiriyor, marka karmasının doğru planlanması açısından daha dikkatli bir kiralama planı üzerinde çalışıyoruz. Son dönemde özellikle ev yaşam ürünleri, gıda, teknoloji, iç giyim, aktif spor giyim ve rahat giyim ürünlerine yönelik ilgi arttı. Rahat giyim ürünleri satan firmaların cirolarında artış var. Evlerimizde artık daha çok vakit geçirmeye başladığımız için ev ihtiyaçları değişti, ev alışverişine ilgi arttı ve artmaya da devam ediyor. Buradan hareketle mağaza açmak için gıda, kişisel bakım, ev gereçleri/tekstili ve aktif spor firmalarından daha fazla talep alıyoruz.”

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!


Geri Dön