27 / 04 / 2024

Perili Köşk artık konut olarak kullanılabilecek!

Perili Köşk artık konut olarak kullanılabilecek!

İstanbul Boğazı'nm en önemli tarihi yapılarından biri olan Perili Köşk'ün planlardaki durumu "müze" fonksiyonundan alınarak "konut'a dönüştürüldü. İmar Komisyonu Başkanvekili Timur Soysal, köşke konut fonksiyonu verilmesini uygun gördüklerini belirtti..



İstanbul Boğazı'nm en önemli tarihi yapılarından biri olan Perili Köşk'ün planlardaki durumu "müze" fonksiyonundan alınarak "konut'a dönüştürüldü. 1983 yılında "müze" fonksiyonuna alman Perili Köşk, 2007 yılında Borusan Holding tarafından kiralanınca ikamet amacıyla kullanılabilmesinin de önü açıldı. 2011'de başvuruda bulunan mülk sahiplerinin taleplerinin haklı bulunduğunu belirten İmar Komisyonu Başkanvekili Timur Soysal, 1983 planlarında olduğu gibi köşke yeniden konut fonksiyonu verilmesini uygun gördüklerini belirtti. 


YARIM KALINCA PERİLİ DENİLDİ


Özgün mimarisiyle İstanbul kültür mirasının önde gelen örneklerinden, Rumelihisarı'nm en önemli ve tarihi binalarından biri olan köşkün yapımına 1910'lu yıllarda başlandı. Mısır Hipi Abbas Hilmi Paşa'nm Başyaveri Yusuf Ziya Paşa'nm yaptırdığı köşk, 1914 yılında Birinci Dünya Savaşı'nm patlaması ve Osmanlı İmparatorluğu'nun da savaşa girmesi nedeniyle ustalar askere alınınca tamamlanamadı. Yarım kalan inşaat nedeniyle boş kalan bina çevrede "Perili Köşk" diye anılmaya başlandı. Köşk, 1993 yılında Gümüşhaneli bir müteahhide satıldı. Faaliyetlerini 19 Şubat 2007 yılından itibaren Perili Köşk'te sürdüren Borusan Holding, köşkü 2030 yılı sonuna kadar kiraladı. 


SABAH



Geri Dön