10 / 05 / 2024

perili köşk imar konut izni

perili köşk imar konut izni

İstanbul Boğazı'nm en önemli tarihi yapılarından biri olan Perili Köşk'ün planlardaki durumu "müze" fonksiyonundan alınarak "konut'a dönüştürüldü. İmar Komisyonu Başkanvekili Timur Soysal, köşke konut fonksiyonu verilmesini uygun gördüklerini belirtti..

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Şişli'de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000'den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'deki yeni rezerv alan ilanı ve imar rantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar..

İmar ve plan sorununu çözdük diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bakın vatandaş ne yanıt verdi! 

Sarıyer'in 50 yıllık imar sorununu, Ataşehir'de 25 yıllık plan sorununu çözdüklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na vatandaşlardan yanıt gecikmedi. İşte İBB Başkanı İmamoğlu'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

Ataşehir'de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

Ataşehir İçerenköy'de 40 yıllık imar sorununa mahalle sakinlerinden tepki geldi. İmar Mağdurları Platformu adı altında toplanan mahalleliler, imar haklarının ellerinden alındığını iddia etti ve taleplerini sıraladı. İşte mağdurların o açıklaması...

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

Ergene Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldüğünü belirtti. İşte Yeşiltepe Mahallesinin imar süreci...

40 yıllık imar planındaki kör düğüm çözüldü! Avcılar Yeşilkent muradına erdi! Hiç kimse hak kaybına uğramayacak!

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli İmar Planı IBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi ve mahallelinin 40 yıllık imar sorunu çözülmüş oldu.

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'a artık imar ve iskan verilmemeli! Megakent depreme nasıl hazırlanır?

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'daki depreme hazırlık çalışmaları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

4 katlı konuta 15 katlık imar izini!

Daha önce kentsel dönüşümün önünü açmak için çatı katlarına bağımsız bölüm hakkı vermek üzere hazırlanan teklif İBB Meclisi’nde reddedildikten sonra, çok yüksek artış getiren teklife onay verildi.

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

Perili Köşk satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Perili Köşk’ olarak adlandırılan 116 yaşındaki tarihi Ragıp Paşa Köşkü satıldı…

Tarihi 'Perili Köşk' 449 milyon liraya icradan satıldı!

İstanbul Kadıköy'de "Saray Yavrusu", "Küçük Dolmabahçe", ve "Perili Köşk" gibi adlarla anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, 449 milyon liraya icradan satıldı.

Kadıköy'deki Perili Köşk 450 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

İstanbul Kadıköy'de yer alan, "Perili Köşk" ismiyle de bilinen Ragıp Paşa Köşkü, yaklaşık olarak 450 milyon TL muhammen bedelle 2 Eylül tarihinde ihaleye çıkıyor. 

perili köşk imar konut izni Haberi

perili köşk imar konut izni

İstanbul Boğazı'nm en önemli tarihi yapılarından biri olan Perili Köşk'ün planlardaki durumu "müze" fonksiyonundan alınarak "konut'a dönüştürüldü. 1983 yılında "müze" fonksiyonuna alman Perili Köşk, 2007 yılında Borusan Holding tarafından kiralanınca ikamet amacıyla kullanılabilmesinin de önü açıldı. 2011'de başvuruda bulunan mülk sahiplerinin taleplerinin haklı bulunduğunu belirten İmar Komisyonu Başkanvekili Timur Soysal, 1983 planlarında olduğu gibi köşke yeniden konut fonksiyonu verilmesini uygun gördüklerini belirtti. 


YARIM KALINCA PERİLİ DENİLDİ


Özgün mimarisiyle İstanbul kültür mirasının önde gelen örneklerinden, Rumelihisarı'nm en önemli ve tarihi binalarından biri olan köşkün yapımına 1910'lu yıllarda başlandı. Mısır Hipi Abbas Hilmi Paşa'nm Başyaveri Yusuf Ziya Paşa'nm yaptırdığı köşk, 1914 yılında Birinci Dünya Savaşı'nm patlaması ve Osmanlı İmparatorluğu'nun da savaşa girmesi nedeniyle ustalar askere alınınca tamamlanamadı. Yarım kalan inşaat nedeniyle boş kalan...